banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Emin Özçınar ve Mikail Konak'tan ceza açıklaması

Mermerciler Odası Başkanı Konak: Cezalar belediyeyle alakalı değil
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün mermerci esnafının ziyaretinin ardından, esnafa 259 TL ceza kesildiği iddiaları ortaya atılmıştı. İddialarla ilgili Şanlıurfa Mermerciler Odası Başkanı Mikail Konak ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Ruha Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

BELEDİYENİN BU NOKTADA HİÇBİR KUSURU BULUNMUYOR

Şanlıurfa Mermerciler Odası Başkanı Mikail Konak, mermerci esnafına ceza kesilmesini kendisinin isteği doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek işletmelere 259 liralık bir cezanın geldiğini ifade etti. Konak, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün mermerci esnafının ziyaretinin ardından, esnafa 259 TL ceza kesildiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Konak,”Belediyenin bu noktada hiçbir kusuru bulunmuyor. Yalnızca 6 esnafta iş yerleriyle ilgili bir takım sıkıntılar var, yolu yapılmadı. Belediye başkanının, aday belediye başkanının hiçbir etkisi yok bu cezalarla. Vicdanen yoktur yani. Bir kulübeden dolayı yolumuz aksadı, o da yıkıldı. Gerekenler yapılacak. Ondan gecikmeler yaşandı. Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz yaptıkları çalışmalardan dolayı.”dedi.

ODA BAŞKANI YARDIM İSTEDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,”Temmuz ayında mermerciler esnafını topladım. Şu aşamadaki yerleri kentsel dönüşümden dolayı yıkılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak Akçakale yolu üzerinde esnafa yer tahsisi yaptık. Milli Emlak, değerinin altında arsa verdi. Esnafın başkanı yanımıza gelerek kalan 16 dükkânın çıkartılması için yardım istedi. 64 esnaf taşında, kalan 16’sının da taşınması gerekiyor.

60 DÜKKÂN TAŞINDI, 16’SI KALDI

Temmuz ayında gerekli tebligatları gönderdik, o dönemde ne Nihat Çiftçi’nin ne de Zeynel Abidin Beyazgül’ün bir etkisi var. Temmuz ayında esnaflarla bir araya geldiğimizde yol ve sularının bulunmadığını ifade etmişlerdi. Birçok eksiklerini giderdik, trilyonlarca yatırım yaptık. 6 dükkana ceza kesemem, yollarını tamamladığımım için. Bu noktada bir art niyet var. Hem aşağıda hem de sitede bir yerim olsun. Yaklaşık 60 dükkân taşındı, 16’sı kaldı. Kabahatler kanunu kapsamında 259 liralık bir ceza kesildi. Zeynel başkanın ismi açıklanmadan bu işlem gerçekleştirildi. Zeynel Bey’in ziyaretlerinin ardından bizim gidip ceza kestiğimiz yaklaşımı doğru değil, gerçeği yansıtmıyor. Cezalar, ekim ayına aittir. Dükkân sahiplerine gerekli uyarıları yapmıştık.”diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.