banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Elektrik provokasyonu Viranşehir'de

DEDAŞ'ın özelleştirilmesi ile birlikte kaçak kayıp çalışması ve köylerde ve ilçelerde ise elektrik kesintilerinin baş göstermesi ile halkın tepkilerine bir de provokasyon eklenince olaylar çıkmaya başladı.

Viranşehir Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatmak isteyen gruba jandarma ve polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Elektriklerin sık sık kesilmesi nedeniyle mağdur olduklarını ve sorunlarının çözülmediğini öne süren 200 çiftçi, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Mardin karayolunda toplandı. Slogan atarak seslerini duyurmaya çalışan grup, daha sonra oturma eylemi yaparak yolu ulaşıma kapattı. Zırhlı araçlarla bölgede önlem alan polis ve jandarma, anons yaparak yolun trafiğe açılarak eylemin sonlandırılmasını istedi. Ancak, protestocu grup güvenlik güçlerinin çağrısına olumsuz yanıt vererek taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis ve jandarma, gruba biber gazı ve zırhlı araçlardan basınçlı su sıkarak müdahale etti.

Güvenlik güçlerine mukavemet gösteren 65 kişi gözaltına alındı. 

Olayla ilgili soruşturma açıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.