banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Eğitim Sen'e tepkiler devam ediyor

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan ve  Kayapınar Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu yönetimini karalayıcı basın açıklamasının, tamamen isnatsız töhmetler içerdiğini belirtti.

Diyarbakır Kayapınar Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube başkan Vekili Naif Keleş, Eğitimin en temel işlevi, bireyi ve toplumu sahip oldukları temel dinamiklerin doğrultusunda yetiştirmek olduğunu söyledi.

Keleş, Türkiye’de bireyin ve toplumun doğasına, değerlerin eğitimine en uygun eğitim veren kurumların başında İmam Hatip Okulların geldiğinin altını çizdi.

“Halk nezdinde İmam hatip okulları teveccüh görmüştür”

İmam Hatip Okullarının eğitim öğretim uygulamalarının ülkeyi oluşturan toplum kesimlerinin tümü tarafından teveccüh bulduğuna dikkat çeken Keleş, “ Halk nezdinde layık oldukları itibar ile ülkenin akademik kariyerinde vazgeçilmez kurumlar olmuşlardır. Tarihsel süreç içerisinde bu okullarımıza yönelik askeri cunta ve darbeci zihniyetler her defasında toplum nezdinde itibarsızlaştırma girişimlerinde bulunmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

“Her askeri cunta darbesinden sonra halk bu okulları sahiplenmiştir”

Keleş, “Halkın temel inanç değerlerini doğru bir şekilde eğitim ve öğretimde işlevsel bir hale getiren bu kurumlar, dine karşı hazımsız kesimler tarafından sekteye uğratılmaya çalışılmıştır. Her askeri cunta darbesinin ardından halkımız umut ve özlemle sahiplendiği bu okulları baharın müjdecisi kardelenler misali bağrında yeşertmiş ve sahiplenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

28 Şubat Post modern darbecilerinin beşli çetenin bir ayağını oluşturduğunu belirten Keleş, “ Bu sendikaların son icracısı, Diyarbakır’ımızın güzide kurumları İmam Hatip Okulları üzerinde kirli bir tezgâhı sergilemeye kalkışmıştır. Tarihte esamesi okunmayan cunta ve darbeci zihniyet yeniden hortlatılmak istenmektedir. Duyarlı halkımız bu ucuz sendikacılık anlayışa prim vermeyecektir.” şeklinde konuştu

“Eğitim Sen yalan ve iftira dolu açıklama yapmıştır”

Eğitim Sen’in yapmış olduğu basın açıklamasının amacının, okul müdürünü töhmet altında bırakmak olduğunu  ifade eden Keleş, “Yapmış oldukları tamamen tezat ve çarpıtmalarla mal bulmuş mağribi misali yalan ve iftira dolu açıklamalarla sözde bu okullarımızı karalayabileceklerini zannetmektedirler. Açıklamanın bir bölümünde geçen ‘Milli Eğitim Temel Kanununun 15. Maddesinde açıkça Eğitimde imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnız kız veya yalnızca erkek öğrenciler şeklinde ayrılabilir.’ibaresini çarpıtarak bu maddeye istinaden okul müdürünü töhmet altında bırakmaktan geri durmamışlardır.” dedi

 “İllegal örgütlere muhbirlik edip hedef göstermeyi içeren bu açıklamayı kınıyoruz”     

Eğitim Sen’in açıklamasının karalama içerikli olduğunun altını çizen Keleş, “Bizler Eğitim Bir Sen olarak 11Kasım 2015 tarihinde Kayapınar Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde Diyarbakır Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasının tamamen karalama içerikli ve isnatsız töhmetler içerdiğini belirtiriz. Ayrıca tehdit ve şantaj içerikli beyanlarla illegal örgütlere muhbirlik edip hedef göstermeyi içeren bu açıklamayı esefle karşılıyoruz. Yalan beyan ve iftiralarla hızını alamayan bu basit sendikacılık anlayışı, Kayapınar İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerini de karalamaktan geri durmamışlardır.” açıklamasında bulundu.

“Dini değerleri hazmedemeyenlerin akıbeti tarihin çöplüğündeki yerleridir”

Keleş basın açıklamasının sonunda, “Halkın dini değerleriyle barışık olmayan, buna karşı cephe oluşturan bir anlayış ve zihniyetin prim yapmayacağını bu kesime hatırlatırız. Kaldı ki sahada eğitim alanında kalıcı hiçbir eser bırakmayanın ancak karalama ve ucuz sendikacılık anlayışıyla bir şey elde edeceklerini sananların yanıldıklarını kendilerine hatırlatırız. Daha önceleri de dini değerleri hazmedemeyen ve halkın değerlerine tahammülsüz olanların tarihin çöplüğündeki konumları ne ise bu zihniyeti sürdürenlerin aynı akibet ile karşılaşacaklarını halkımız ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kaydetti.(Emrah Deniz/Yunus Sırat-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.