banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eğitim Bir-Sen’den ‘Şanlıurfa Teşkilat Buluşması’ programı

Özel bir otelde düzenlenen programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Hüda Par İl Başkanı Lokman Yalçın, Baro İl Başkanı Ahmet Tüysüz, İl Müftüsü İhsan Açık, TÜMSİAD Urfa Şube Başkanı Sadık Sade, ASKON Urfa Şube Başkanı Orhan Şahin, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çok sayıda temsilcisi, gazeteci dernek başkanları, sendika üyeleri ve basın mensupları katıldı.
COŞKUN: BEDENİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun,”Kurucu Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyoruz. Eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu koruyan bir sendikayız. Nitelikle bir eğitim için emek harcıyoruz, bedenimizi taşın altına koyuyoruz. Tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Urfa’da eğitim süreci sıkıntılı geçmekte. Hukuk, Eczacılık fakültelerinin açılmasında katkı sağlayan siyasilerimize teşekkür ediyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.
KIZILDEMİR: AKİF İNAN’IN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUM
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Memur-Sen Kurucu Başkanı ve Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan’ı rahmetle andı. Kızıldemir,”Akif İnan’ın hayallerini gerçekleştiğini görüyorum. Bütün sendika üyelerine başarılar diliyorum.” diye konuştu.
CEVHERİ: EL BİRLİĞİ YAPARSAK, ÇOK ÖNEMLİ SONUÇLAR ELDE EDERİZ
El birliğiyle her şeyin üstesinden geleceklerinin altını çizen Mehmet Ali Cevheri, yaptığı açıklamada,” Memur-Sen Kurucu Başkanı ve Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyorum. Şanlıurfa eğitim noktasında önemli bir mesafe almış durumda. Ama yeterli değil. 610 bin öğrencimiz bulunuyor. Üniversiteye yerleştirme oranımız düşük. Kabul edilebilir değil. Daha çok çalışacağız. 110 bin öğrenci taşımalı sistemle taşınıyor. Mevsimlik tarım işçiliği büyük sıkıntı. Ailelerin çocuklarını götürmesi geri kalmalarına neden oluyor. Öğretmen açığımız ayrı bir sorun. Taşımalı sistemle ilgili bir proje geliştirmemiz lazım. Eğitime yapılan yatırım 1 katrilyon oldu. 4 bin dersliğin temeli atıldı. 4 bin kişilik yurt yapım çalışması. Arsa desteği sağlıyoruz. Çok önemli işler yapmamız gerekiyor. Suriyeli öğrencilere yönelik müfredatımıza dahil olmaları gerekiyor. Yolumuz uzun, ciddi manada bir el birliği yaparsak çok önemli sonuçlar elde ederiz.” ifadelerine yer verdi.
KAÇAR: MEMUR-SEN, ERDEMLER HAREKETİDİR
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar,”Şanlıurfa genç nüfusu ve eğitim kalitesinin artırılması için gerekli adımlar atılmaya devam edecek. Biz de milletvekilleri olarak önemli katkılar sağlamak için devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanımızla yaptığımız görüşmede Uluslar Arası Robot Yarışmasının düzenlenmesi için karar alındı. Eczacılık Fakültesi, Diş hekimliği fakültesine öğrenci alınacak. Memur-Sen, bir erdemler hareketidir. Türkiye’nin en büyük konfederasyonudur Memur-Sen. 600 Bin Suriyeliye ev sahipliği yapan şehirdir Şanlıurfa’da. En kısa sürede Arakan’da Şanlıurfa Mahallesi kuracağız.”
YALÇIN: MİLLET OLARAK VARLIK-MÜCADELESİ VERİYORUZ ŞU AŞAMADA
Emperyalist devlerin kirli emellerine ulaştırmaması gerektiğinin altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şöyle konuştu:”100 yıl önce bu coğrafya empalistler tarafından paylaşılıyordu. Biz topraklarımızın yanında ruhumuzu da kaybettik, yeni anladık. 100 yıl içerisinde geçen olayları iyice analiz etmemiz gerekiyor, tarihi bir sorumluluk düşüyor bize. Aynı zafiyette düşmemesi için çok önemli bir görev düşüyor. Bu coğrafyada olup bitenlere iyi bakmamız lazım. Tarihsel açıdan iyice analiz yapmamız gerekiyor. Bu coğrafyada bir operasyon yaptılar. Osmanlıdan aldığı toprakları Yahudileri yerleştirdiler. Emperyalist devlerin kirli emellerine ulaştırmamız gerekiyor. Millet olarak varlık-mücadelesi veriyoruz şu aşamada. Türkiye, terör koridoruna neşter attı. Türkiye, küresel planı bozmak için ciddi bir mücadele veriyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.