banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Eğilmez; Elektrik Kesintileri Sorunu Çözüldü

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Ak parti  İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Son zamanlarda ilimizde,  bazı provokatörlerin de etkisiyle istenmeyen olaylar yaşandı. Özellikle, uzun süreli elektrik kesintileri sorun oluşturuyordu. Biz de teşkilat olarak, parti olarak, milletvekillerimiz olarak ve özellikle Sayın Bakanımızla beraber bu işe çözüm bulunması için çalıştık. Özellikle son 10 gün bu sorunu çözmek için var gücümüzle çalıştık. Nihayetinde dün Sayın Bakanımız Faruk Çelik canlı yayına katılarak. ‘Bundan sonra uzun süreli elektrik kesintisi olmayacağını açıkladı. Bu konuda çiftçilerimiz rahat olsunlar’  dedi” diye konuştu.

 

“MEVSİMSEL VE KISA SÜRELİ KESİNTİLER OLACAK!”

 

Her sene sulama döneminde yoğun elektrik kullanımından dolayı meydana gelen sıkıntıların olduğunu söyleyen Av. Eğilmez; “O yoğunluk döneminde uygulanan kısa süreli kesintiler, eğer yoğunluktan dolayı gerekli görülürse yapılır. Kesinlikle bu uzun süreli, 6 saat 8 saat gibi kesintiler olmayacak. Kısa süreli kesintiler içinde o bölgede yaşayan insanların görüşleri de alınarak belirli saatlerde kesintiye gidilebilir. Bu da sadece yoğunluk yaşayan şebekeleri rahatlatmak için olacak” dedi.

 

 “ELEKTRİK PARASINI HÜKÜMET KARŞILIYOR”

 

DEDAŞ’ın çiftçiye yönelik açıkladığı Elektrik birim fiyatını dörtte bir kadar düşürülmesi anlaşmasına dikkat çeken Eğilmez;  “Bunun içinde çiftçilerimizin gidip bir an önce DEDAŞ’a gidip sözleşme imzalamaları gerekiyor. Bu elektrik parasını da desteklemenin bir kısmıyla karşılayabilirler. Gelinen nokta çiftçilerimiz açısından sevindirici bir durumdur. Mısır sulaması konusunda yüksek fiyat şikayetleri vardı. Bu konuda da iyileştirmeye gidildi. Yüz dönüm Mısıra 7000, yüz dönüm pamuğa 9000, yüz dönüm hububata ise 2000 TL destekleme ödenecek. Biliyorsunuz daha önce yüz dönümlük arazi sulanması için 35-40 bin lira sulama bedeli vardı. Bu yeni sistemde; bunu sabitliyor. Tabi, burada bunun sabitlenmesi için en büyük desteği hükümetimiz veriyor” dedi.

Çiftçilerin haberdar olmaları için basına büyük iş düştüğünü söyleyen Yusuf Eğilmez, Çiftçilerin DEDAŞ’la sözleşme yapmaları hususunda uyardı.

 

İLÇE BAŞKANLARI BELİRLENİYOR

 

Şanlıurfa’da istifası istenen Akçakale, Bozova ve Suruç İlçe başkanlarının yerine yeni ilçe başkanlarının seçimi için mülakatların yapılacağını söyleyen Av. Eğilmez; “İl koordinatörümüz Ahmet İnal bugün Şanlıurfa’da olacak. Yarın il danışma meclis toplantımız var onun öncesinde biliyorsunuz 3 tane ilçemizin başkanlarının istifaları istenmişti. Dün itibariyle Akçakale, Bozova ve Suruç İlçelerimizin asil ve yedek tüm yönetim kurulları istifalarını sundular. Bugün koordinatörümüzle birlikte mülakatlarımız olacak. Daha sonra yeni seçilen arkadaşlarımız genel merkeze çağrılacak. Nihai atama genel merkezimiz tarafından yapılacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.