banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Doğruhaber Gazetesi yazarları Urfa'da okuyucularıyla buluştular


Şair Nabi Kültür Merkezinde Ömer Soyaslan Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını, Doğruhaber Gazetesi Şanlıurfa temsilcisi yaptı.
 

İslam düşmanlarının artık tankla tüfekle işgale gelmediğini vurgulayan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan, “Yepyeni bir işgal hareketi yaşıyoruz.  Buna kültürel işgal diyoruz. Kalplerin işgali,  zihinlerin işgalidir. Artık şeytan soyutlanmış o görünmeyen haliyle Müslümanların arasına giriyor. Bu işgali de medya ile yapıyorlar.” dedi.

Osmanlı döneminde ülkenin gelişmesi için dış ülkelere maliyeci olması için gönderilen öğrencilerin gazeteci olarak döndüklerini ifade eden Turan,  “Gazeteci olarak dönen bu öğrenciler, İslam aleyhine yazılar yazarak çıkardıkları gazetelerle topluma sunmuşlar. Bu gazetelerde İslami evliliğin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatıyorlar. Orada bir cami imamının nasıl kötü biri olduğunu anlatıyorlar. Bu şekilde İslam ülkelerini kültür olarak düşünce olarak işgal altına almışlar.” şeklinde konuştu.


Turan, cephede gösterilen başarının kültürel işgale karşı gösterilmediğini dile getirerek, “Bedenleri bize ait ama düşünce olarak ve ruhen bize ait olmayan çocuklarımız üzerinden bizi işgal ettiler. Çıkardıkları ilk gazete, dergi ve eserleri top, tüfek ve tank yapıp üzerimize geldiler.” dedi.

İslami basının önemi ve onu sahiplenmenin gerekliliği üzerinde duran Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdullah Aslan ise, “Şimdi günümüz dünyasında baktığımız zaman tekrar aynı asrı saadet gibi basın vardır.  Bir yapıcı bir de yıkıcı basın vardır. Yapıcı basın milletin ve halkın maneviyatını korumaya çalışan ve doğru haberlere imza atmak gayreti içerisinde olan yazılı ve görsel basındır. Peygamber efendimiz Hasan Bin Sabitin yaptıklarını övmüş Esma Binti Mervan’ın yaptıklarını da belki onu ortadan kaldırma emri verme suretiyle yermiştir.” diye konuştu.

Basında yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Aslan, “Hasan bin Sabit'in yaptıklarına karşı da peygamber efendimizin tavrı şöyle olmuştur: Bedir savaşında Hasan bin Sabit Medine'de kalmış cihada çıkmamıştı. Sahabeler kendi aralarında Hasan bin Sabit'in cihad faziletinden geri kaldığını ve cihad sevabını almadığı gibi şeyler konuşmuşlar. Bunun üzerine Peygamber(sav) bu usta gazeteci için, Hasan bin Sabit'in deyimleri düşmanın kalbine atılan oklardan daha tesirlidir demiştir.” şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi. 


Haber: Mustafa Akkuş&Selami Aslan/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.