banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Doğalgaz depolama sorunu var mı? Enerji Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında açıkladı

Tuz Gölü altında Eyfel Kulesi yüksekliğinde doğalgaz depoları
CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın canlı yayın konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Fatih Dönmez, Türkiye'nin dogalgaza yönelik yatırımlarına değinirken Tuz Gölü altında inşa edilen depolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın canlı yayın konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Fatih Dönmez, Türkiye'nin geçmişte sadece kara bağlantıları ile dogalgaz temin ettiklerini bugün ise LNG, terminalleri, yüzer LNG platformları, Trakya ve Tuz Gölü'nün altındaki deploma alanları oluşturduklarını bu nedenle doğalgazda hiçbir sorun beklemediklerini söyledi.

300 MİLYON METREKÜPLÜK KAPASİTE HAZIR 400 MİLYON METREKÜP İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Dönmez, Türkiye'nin bugün 300 milyon metreküp dogalgaz temin kapasitesi bulunduğunu tüketimin de bugün için bu rakamlar çerçevesinde olduğunu belirtirken inşaası devam eden yer altı depolarının devreye girmesiyle kapasitenin bir iki yıl içinde 400 milyon tona ulaşacağını söyledi. 

TUZ GÖLÜ ALTINDA 9 EYFEL KULESİ YÜKSEKLİĞİNDE DEPO HAZIR, BU SAYI 40'A ÇIKACAK

Eyfel kulesi yüksekliğinde Tuz gölü altında 9 mağara mağara bulunduğunu, bunun sayısının 40'a çıkarmayı hedeflediğini anlatan Bakan Dönmez, Kızılırmak'tan alınan suyun Tuz gölünün altına verilerek bu mağaraları yapmaya başladıklarını anlattı. Dönmez benzer bir projenin de Silivri'de devam ettiğini, yeraltı depolarının da 10 milyar m3 seviyesine ulaştıracaklarını söyledi. 

DOĞALGAZDA MALİYETİN DÖRTTE ÜÇÜNÜ DEVLET KARŞILIYOR

Bakan Dönmez, doğalgazda dünya piyasalarında 4-5 kat maliyet artışı yaşandığını ancak alınan kararlar doğrultusunda vatandaşın doğalgaz faturasının yüzde dörtte üçünü devletin karşıladığını anlattı. Bakan Dönmez devletin şu anda vatandaşa kişi başına 1800 ile 2000 TL arasında maliyeti sübvanse ettiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.