banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Flaş Gelişme! DBP Eş Başkanlarından 3 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı ile Kayapınar İlçe Eş Başkanları tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, PKK ve KCK terör örgütlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan, Diyarbakır DBP İl Eş Başkanı Şimşek ile Kayapınar İlçe Eş Başkanları Uyguner ve Adsoy'un, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları belirtildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında belirlenen adreslerde yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtilen Savcılık açıklamasında, "Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Ali Şimşek, Mustafa Uyguner ve Sevim Adsoy, Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (silahlı terör örgütüne üye olmak) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir." İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.