banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Diyarbakır'da cadde ve sokaklar sular altında kaldı

Diyarbakır'da gece saatlerinden etkili olmaya başlayan yağmur kentin alt yapı yetersizliğini gözler önüne serdi. Yeraltı şebekesinin yetersizliği nedeniyle rögarlardan taşan sular cadde ve sokakları sular altında bıraktı. Bazı yerlerde kanalizasyon şebekeleri patladı.

Sağanak yağmurla beraber yolların sulara teslim olması şehrin birçok noktasında trafikteki araç sürücülerine zor anlar yaşatırken halk ise yetkililerin tedbir almaması nedeniyle ev ve işyerlerinin sular altında kaldığını belirtti.

Öte yandan bunun her yıl tekrar ettiğini ifade eden halk, yaşadıkları mağduriyet sebebiyle Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdiler.

‘Her sene aynı sorunları yaşıyoruz’

Birçok noktada sular altında kalan yolda araçların sıçrattığı sular vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşattı.

Bağlar ilçesi Alay kavşağında caddenin kanalizasyon suları ile dolması nedeniyle iş yapamadığını belirten ismini vermek istemeyen bir esnaf, belediyeyi yüzlerce kez aradıklarını belirterek, “Her sene aynı sorunları yaşıyoruz. Defalarca uyarmamıza rağmen belediye gelip de bir küçük çalışma yapmadı. Bir yandan çatışmalar, diğer yandan da alt yapı sorunları bizi perişan etti.” dedi.

Şehrin en işlek caddelerinde biriken sular sebebiyle trafikte yol almakta zorlanan araç sürücüleri de altyapı yetersizliğinden şikâyet ederek, şehir içi yolların bozuk olduğunu, bir de üstüne yağmur yağınca bu sorununu ikiye katlandığını dile getirdiler.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’da bugün ve yarın kuvvetli sağanak yağış; salı günü ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bugün etkili olan yağışlarda ise milimetreye 29.9 düştüğü, sıcaklığının ise 15.4 derece olduğu belirtildi.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.