banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Diyarbakır'da Şiddetli Patlama: patlama yerinden ilk görüntüler


Edinilen bilgilere göre, saat 19.00 sıralarında Ben-u Sen Mahallesi 208'inci Cadde Köşkler Camii yanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayı gören görgü tanıkları, sokakta yürüyen birinin aniden infilak etiğini, patlama sonrasında ceset parçalarının da etrafa saçıldığını söylediler.

Görgü tanıkları, infilak eden kişinin 20'li yaşlarda olduğunu, patlama sonrasında çevrede vücuttan kopmuş bir bacaktan başka ceset parçası görmediklerini ifade ettiler.

Söz konusu kişinin canlı bomba olduğu ihtimali üzerinde durulurken, yaşanan patlama sonrası bir çocuğun da yaralandığı öğrenildi. Yaralı çocuk Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şiddetli patlama sonrası olayın yaşandığı bölgedeki 3 otomobilin ve 6 evin tahrip olduğu, 100 metre çapındaki alanda bulunan ev ve iş yerlerinin de camlarının kırıldığı görüldü.

Polis ikinci bir bombalı kişinin olma ihtimaline karşı bölgede geniş çaplı inceleme başlattı.

Diyarbakır'daki patlamanın şiddeti çevre evlere yansıdı

Diyarbakır'da saat 19.00 sıralarında yaşanan patlamanın şiddeti, çevredeki evlerde meydana gelen tahribat ile ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Ben-u Sen Mahallesinde meydana gelen patlamada canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişi öldü, bir çocuk da yaralandı.

Saat 19.00 sıralarında Ben-u Sen Mahallesi 208'inci Cadde, Köşkler Camii'nin bulunduğu dar sokakta meydana gelen patlamada 6 ev kullanılamaz hale geldi. Patlamanın yaşandığı sokakta bulunan kimi evlerin dış duvarının yıkıldığı kimisinin de kapı ve pencerenin yerinden söküldüğü ve aynı sokaktaki 3 otomobilin de tahrip olduğu görüldü.

Çok büyük korku ve panik yaşayan çevre sakinlerinin yaşadığı tedirginliği ve korkuyu hâlâ üzerlerinden atamadıkları gözlemlendi.

Yaşanan şiddetli patlamada tahrip olan evlerde herhangi kimsenin hayatını kaybetmemesi ise mucize olarak değerlendirildi.

 

 

(Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.