banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Diyarbakır'da 6 PKK'li mahkûm firar etti

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden, yönetici sınıfındaki 6 PKK'li mahkûmun firar ettiği öğrenildi.

Cezaevi ve Tevkif Genel Müdürlüğü ise konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermezken olay sonrası geniş çaplı soruşturma başlatıldı.  

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden firar eden ve PKK'nin üst düzey sorumlularından olduğu belirtilen 6 kişinin isimlerinin ise şöyle: Osman Kılıç, Ramazan Aslan, Devrim Kavak, Ulaş Arslan, Beşir Arıgök ve Diyar Aydu. Firarilerden Beşir Arcagök'ün 7 ayrı müebbet, diğer 5 kişi de ömür boyu hapis cezası hükümlüsü oldukları öğrenildi.

Polisin şu an D Tipi çevresinde önlem aldığı, savcının ise cezaevi içerisinde inceleme yaptığı belirtildi.

Firar edenlerden 3'ünün daha önce, 25.09.2013 tarihinde Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinden kaçan 18 mahkûm arasında olduğu öğrenildi. Hatırlanacağı üzere bu mahkûmların 17'si düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.