banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Diyarbakır Valiliğinden açıklama geldi

 

Açıklamada, “13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik, patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir.” denildi.

Saldırı sonrası İl Kriz Merkezinin oluşturduğu belirtilen açıklamada, “İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak patlayıcı yüklü araçla düzenleneny terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı Polis ve 8’i Polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.” İfadeleri yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir.”

Konu ile ilgili çok yönlü araştırmaların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.