banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Diyarbakırlılar 2014 yılının Kurban Bayramı’nda 6-7 Ekim günü arkadaşlarıyla beraber kurban eti dağıtırken PKK/HDP’liler tarafından katledilen Şehit Yasin Börü’nün isminin yeni yapılan havalimanına verilmesini istediler.   

Yasin Börü’nün kamuoyuna mal olduğunu ve isminin yeni yapılan havalimanına verilmesi gerektiğini söyleyen Abdulaziz Arten, “6-7 Ekim olaylarının unutulması bu ülkede imkânsızdır. Dünya böyle bir vahşete şahit olmamıştır. Bu vahşet nasıl yapılır inanılır gibi değil. Yasin Börü isminin yeni yapılan havalimanına kesinlikle verilmesi lazım.” dedi. 

6-7 Ekim’in vahşet günleri olarak anılacağını belirten Mehmet Aktay ise Yasin Börü isminin yeni yapılan havalimanına verilerek yaşatılması gerektiğini söyledi.

Yasin Börü’nün Diyarbakır için bir gurur olduğunu dile getiren Aktay, “Yasin ihtiyaç sahibi ailelere yardım eden mazlum ve günahsız bir gençti. Onun için Yasin Börü’nün isminin yaşatılması lazım. Buradan yetkililere sesleniyoruz, yeni yapılan havalimanına Yasin Börü’nün ismi verilsin.” ifadeleri kullandı.

Mehmet Emin Uykur da Yasin Börü’nün topluma mal olmuş sembol bir isim olduğunu belirterek,  “Yasin Börü’nün Diyarbakır’da yeni yapılan havalimanına isminin verilmesini can-u gönülden istiyorum. Çünkü Yasin Börü bir semboldür. Buradan Cumhurbaşkanına ve Başbakana seslenmek istiyorum; katıldıkları tüm programlarda Yasin Börü’nün ismini zikrederek, davasının arkasında duracaklarını söylediler. Ben de bir Diyarbakırlı olarak bu sözlerin arkasında durulmasını isteyerek yeni yapılan havalimanına, Yasin Börü’nün isminin verilmesini istiyorum.” diye konuştu. 

Yasin Börü isminin yaşatılması gerektiğini belirten başka bir Diyarbakırlı Mehmet Dağdelen ise şunları söyledi: “Şehit Yasin Börü’nün adının yaşatılmasını istiyoruz. Yasin Börü gerçekten Diyarbakır’a mal edilmesi gereken bir isimdir. Çünkü kendisi ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken canice katledildi. Bir daha böyle katliamların yaşanmaması için Yasin Börü isminin yeni yapılan havalimanına verilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

2014 yılının Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş ve farklı şehirlerdeki daha birçok masum insan, PKK/HDP’liler tarafından saldırıya uğrayarak vahşice katledilmişti. (M. Hüseyin Temel, Hamza Adıyaman – İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.