banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Diyarbakır halkından çirkin afişlere sert tepki

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesinin billboardlara astığı afişlerle, Peygamber Efendimize yaptığı saygısızlık, 72 İslami sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınadı.

Kutsallara yönelik gerçekleşen bu hakaretin çok büyük bir provakasyon olduğu vurgulanan açıklamada, Diyarbakır’ın Diyar-ı Muhammed, Diyar-ı İslam olduğu belirtilerek bu çirkin eylemin sorumluları kamuoyu önünde hesap vermeye davet edildi.

Cuma namazının ardından tarihi Ulu Camii önünde toplanan halk ‘Peygambere uzanan eller kırılsın, Peygambere uzanan diller kurusun, Kürdistan uyuma onuruna sahip çık, kahrolsun işbirlikçi hainler’ sloganları attı.

Basın metnini 72 İslami sivil toplum kuruluşu adına Cemil Cahit Ünsal okudu.

İslam ümmetinin en acı dönemi yaşadığını belirten Ünsal, “Küfür cephesinin Allah’a, Resulüne, aziz dini İslam’a ve onun müntesibi Müslümanlara yönelik büyük taarruza geçtiğine şahitlik ediyoruz. Evet, her gün bedenlerimiz parçalanıyorken, topraklarımız kabristana dönmüşken, zulmün merhametsiz kırbaçları altında kardeşlerimiz inliyorken, yetmezmiş gibi bir de; kutsallarımıza, şiarlarımıza, namusumuza, izzetimize en galiz şekilde, fütursuzca hakaretler edilmeye başlandı. Kendi topraklarımızda, öz vatanımızda beşinci harem-i şerifin bulunduğu bereketli şehrin sokaklarında yaratılmışların en şereflisi, en kıymetlisine; önderimiz, rehberimiz, peygamberimiz olan, insanlığa Sirâc-ı Münîr olarak gönderilen Hz. Muhammed’e yapılan hakaretlerle sınanmaya çalışıldığımızı görüyoruz. Alçaklıkta zirve yapmış kâfirlerin Danimarka’da, Amerika’da, Fransa’da; ana-babamızın, evla-u iyalimizin feda olduğu Hz. Muhammed’e dil uzattıklarında İslam coğrafyasının her bir karışında ve özellikle de Kürdistan’ın payitahtı olan Diyarbakır’da, Amed’te nasıl bir refleks gösterildiğini unutanlar, bugün aynı alçaklığı yeniden sergileme gafletine düşmüşlerdir.” dedi.

“İçimizdeki Charlie Hebdo'lara milyon kez lanet olsun”

DBP’li Yenişehir Belediyesinin telafisi olmayacak büyük bir provokasyona imza attığına vurgu yapan Ünsal, “Hatırlanacağı üzere 2006 yılında Danimarka’da bir gazete tarafından Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlanmış, bu İslam ümmetinde büyük bir infiale sebep olmuş ve bu alçaklığa en büyük tepki de Müslüman Kürt halkı tarafından Diyarbakır’da gösterilmişti. Daha sonra Fransa'da Charlie Hebdo adlı aşağılık dergi Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatürler yayınlayınca büyük tepki görmüş ve çıkan olaylarda yüzlerce Müslüman şehid olmuştu. Bu tepkilerin en büyüğü de Fransa'nın göbeğinde bu derginin merkezi basılarak gerçekleşmiş ve Charlie Hebdo dergisinin bazı çalışanları bu saldırı sonucu ölmüşlerdi. Maalesef son yaşanan olayda ise Peygambere hakaret içerikli bu edepsiz karikatürleri DBP’li Yenişehir Belediyesi Diyarbakır’daki billboardlara asma densizliğini göstermiştir. Küfür her yerde tek millettir. İslam düşmanlarının adı, rengi, dili, milleti farklı olsa da İslam’a ve mukaddesatlarına olan tutumu değişmemektedir. Onun için Doğunun da batının da; Fransız'ın da, Türk'ün de, Kürt'ün de Charlie Hepdo'larına lanet olsun, diyoruz. İçimizdeki Charlie Hebdo'lara milyon kez lanet olsun, diyoruz. İçimizdeki Charlie Hebdo'lar kahrolsun, diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu zihniyet, nasıl bir tehlikeyi kapısına davet ettiğinin farkında değil”

Yenişehir Belediyesinin ‘Billboardlarda asılan karikatürün Charlie Hebdo’da çıkan karikatür olduğunu bilmiyorduk’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Ünsal şöyle devam etti: “Çocuk gelinler konusu işlenirken sakallı, sarıklı İslami görünümlü bir figürün, küçük yaştaki bir kıza tecavüz eden biri olarak kullanılmış olmasının kendisi bile tek başına İslami değerleri ve Müslümanları hedef haline getiren bir algının oluşturulmasına yol açtığı için ayrıca büyük bir alçaklıktır. Akıldan, iz’andan, vicdandan, merhametten yoksun olan bu zihniyet; nasıl bir tehlikeyi kapısına davet ettiğinin farkında değildir. Meczupların, sarhoşların, berduşların bile hayâ edeceği, imtina göstereceği bir eylemin hangi gerekçeyle, hangi hedef gözetilerek gerçekleştirildiğini kamuoyu anlamakta zorlanıyor.”

“Allah’a ve Resulüne düşmanlıkta nasıl bir potansiyele sahip olduklarını biliyoruz”

Söz konusu zihniyetin İslam düşmanlığını icra etme konusunda ne kadar mahir olduklarını bildiklerini söyleyen Ünsal, “Bu necis zihniyetin İslam’ın şiarlarına nasıl saldırdığını, karikatürize ederek nasıl hicvettiğini başta Cizre’de olmak üzere tesettürlü, çarşaflı kadınların ellerini-ayaklarını zincirleyerek aşağılamaya çalıştıklarını gördük. Bu zihniyetin tornasından çıkmış zavallıların Kur’an-ı Kerim yakarak, videosunu da sosyal medya üzerinden yayınladığına tanıklık ettik. Daha geçen yıl 6-7 Ekim’de sergiledikleri, ilan ve icra ettikleri İslam düşmanlıklarını unutmadık. Çocuklarımızı, gençlerimizi katlettiklerini, sırf sakallı oldukları için insanları katlettiğini, Kur’an kurslarını ateşe verdiklerini ve camileri talan ettiklerini unutmadık. Biz bu zihniyetin Allah’a ve Resulüne karşı düşmanlıkta nasıl bir potansiyele sahip olduklarını çok iyi biliyoruz. Lakin Peygambere hakaret içeren, edepten yoksun aşağılık karikatürleri Müslüman Kürt halkının gözlerinin önünde afişe edeceklerini, kalplerindeki kini ve öfkeyi böyle aşikâr edeceklerini, bu cüreti göstereceklerini beklemiyorduk. En sapkın insan müsveddesi gruplarla iş tutanların, şehrin sokakları gibi zihinleri çöp yığınıyla dolanların, bu tür saldırılarla kendi kazdıkları hendeklerde çırpındıklarına şahit olmaktayız. Sözüm ona ‘çocuk istismarına’ dikkat çekmek için İslam’ın kutsallarına saldıran malum zihniyet, özellikle son aylarda sebep oldukları çocuk katliamlarını unutarak veya görmezden gelerek böyle zelil bir fiili gerçekleştirmesi kelimenin tam anlamıyla aymazlık ve şirretliktir.” ifadelerinin altını çizdi.

“Bu şehir Diyar-ı Muhammed’dir, Diyar-ı İslam’dır”

Hz. Muhammed’e yönelik yapılan saldırıları kabullenmeyeceklerini ve neye mal olursa oldun karşı duracaklarını ifade eden Ünsal devamla, “Gerçekleşen alçak saldırının müsebbiplerini, sorumlularını kamuoyu önünde derhal hesap vermeye davet ediyoruz. Verilen görevi icra eden üç-beş personelin görevine son vermek değil, karikatürlerin yayınlamasını onaylayan yetki sahiplerini istifaya ve söz konusu partiyle belediye yetkililerini kamuoyu önünde özür beyan etmeye çağırıyoruz. Malum zihniyetin muadil siyasi partileri, türevi STK’ları ve bunların temsilcileri, en ufak hadiselerde bile vaveyla koparırken, yaşanan bu fecaat karşısında hiçbir tepki göstermemeleri ve özeleştiri yapmamaları, üç maymunlar figürüne büründüklerinin göstergesidir. Kutsallarımıza yönelik gerçekleşen bu hakareti çok büyük bir provakasyon olarak değerlendiriyoruz. Sorumlularla ilgili ciddi adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz. İslam’ın değerlerinin hakir görülmesi, hicvedilmesi, hele hele onun Peygamberine hakarete yeltenilmesini sıradan, alelade bir saldırı olarak görmediğimizi özellikle belirtiyoruz. İslam gençliğinin sabrının test edilmemesi gerektiğine, sabır taşlarına dokunulmaması hususunda uyarıda bulunuyoruz. Bir kez daha hatırlatırız ki; bu topraklar, bu şehir Diyar-ı Muhammed’dir, Diyar-ı İslam’dır. Bu kenti yönetenleri; Müslüman Kürt halkının değerlerine, hassasiyetlerine saygı duymaya, asla ama asla hakaret etmemeye, bam teline dokunmaktan sakınmaya davet ediyoruz.” dedi. (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.