banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Diyarbakır’da 7 polisin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda flaş gelişme

Diyarbakır’da 7 polisin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 4’ü tutuklandı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’da 7 polisin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Bombalı saldırıda 7 polisin hayatını kaybettiği 15 polis ve 15 sivilin yaralandığı hatırlatılan savcılık açıklamasında, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 9 şüphelinin ifadelerinin ardından F.K, Ç.İ, V.K ve N.K., isimli 4 kişinin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Z.Ö, S.K ve E.K, isimli 3 kişi hakkında "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma", iddialarından tutuklanmaları, şüpheliler F.Ş ve A.A'nın da "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" iddiasından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtildi.

4 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğine yer verilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/146-150-151 sorgu numarası ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler A.A. ve F.Ş. isimli 2 kişi serbest bırakılmış, N.K., F.K., Ç.İ., isimli 3 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına, S.K., ve Z.Ö., isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma), Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.a (Tasarlayarak Öldürme) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına, Şüpheli Ç.İ. ve V.K. İsimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemlerinden tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir.”

Açıklamanın sonunda gözaltında olan 3 şüphelinin de emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

31 Mart Perşembe günü merkez Bağlar ilçesinde polis servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis hayatını kaybetmiş, 15 polis ve 15 sivil olmak üzere 30 kişi yaralanmış, birçok ev ve işyeri de hasara görmüştü. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.