banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kur’an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir dizi programa katılmak üzere geldiği Şanlıurfa’da  Bir otelde düzenlenen Kur’an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısına katıldı.

 “Kur’an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı”na katılan Prof Dr. Mehmet Görmez burada yaptığı konuşmada; İslam’daki kadın erkek eşitliğinden bahsetti. Kadına yönelik şiddetin Hz. Muhammed’in mirasına sahip çıkılarak önlenebileceğini dile getiren Prof. Dr. Görmez: “Biz Müslümanlar Resulü Ekrem Sallallahu Aleyhivesellem’in mirasına sahip çıkamadık. Eğer biz sevgili peygamberimizin kadın konusunda insanlığa bıraktığı o yüze değerlere, hayatı boyunca mücadele ettiği o ideolojiyi bir tarafa bırakır ilahi rahmetin mesajlarıyla doğru ilişki kurabilseydik bizim toplumumuzda kadına karşı şiddet, aile içi şiddet diye bir şey olmazdı. Kadının kadın olduğu için aşağılandığı cahiliye ideolojileri aramızda olmazdı. Kız çocuklarını hakir gören müşrik anlayışı İslam toplumlarında zerre kadar karşılık bulamazdı. Eğer sevgili Peygamberimizin bu konudaki öğretilerine sahip çıksaydık rızası alınmadan hiçbir kız çocuğu zorla evlendirilemezdi, erkek çocuklarımızı okuturken kız çocuklarımızı cahil bırakan anlayış İslam ümmeti içinde asla neşvünema bulamazdı” dedi.



Programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise; diyanet teşkilatından güç aldıklarını belirterek: “Diyanet sadece ibadetlerin ve dini vazifelerin yerine getirilmesinde önderlik yapmıyor. Diyanet teşkilatı emin olun en az jandarma ve emniyet güçleri kadar bu ülkenin huzuruna, asayişine ve güvenliğine katkıda bulunuyor. Çünkü dinimizin emirleri insanlarımız arasında ilk önce sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, birlikte en güzel şekilde geçinmeyi emrediyor.  Sizler bunları tebliğcisiniz, o yüzden sizlere güveniyor ve inanıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sona eren istişare toplantısına yaklaşık 750 kadın öğretici katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.