banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Din-Bir-Der-Kuruldu


Şanlıurfa’da bir grup emekli imam öncülüğünde Din Emeklileri Birliği Derneği kuruldu
Yazarımız Mehmet Cengiz’in öncülüğünde Kurulan Derneğin solaganı; “Dini Konularda Süt’e su katanlar gibi değil, Doğrudan Kuran’dan, Sünnetten, İcma ve kıyas’tan beslenerek topluma sunmak” olarak açıklandı.

Din-Bir-Der adına yapulan yazılı açıklamada; “Gelişmiş ülkelerin tümünde sivil toplum kuruluşları yönetimlerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Konu Din olunca toplumun ortak değeridir. Dinine önem vermeyen toplumlar. Bölünmeye, parçalanmaya, yok olmaya başkalarına yem olmaya mahkûmdurlar. Bu çizgiden yola çıkarak İlimizde Din-Bir-Derneğini Kurmuş bulunmaktayız. Toplumun bozulan ahlakı yapısındaki aksaklıkları gidermek, İnsanın temel hak ve özgürlüklerinin gelişmesine yardımcı olmak, birlik ve beraberliğin tesisinde üzerine düşeni yapmak, Dini Konularda Süt’e su katanlar gibi değil, Doğrudan Kuran’dan, Sünnetten, İcma ve kıyas’tan beslenerek topluma sunmak, hurafelerden arındırmak, kısacası sünnete bağlı din anlayışını savunmak, yanlış yapanlara karşı durmak, bu hayırlı çalışmalarımızda Rabbimizden yardım dilerken, derneğin yönetim kurulu aşağı daki isimlerden oluşmaktadır” denildi


Derneğin Kurucu Üyeleri Şu İsimlerden oluşmaktadır
1-Mehmet CENGİZ
2-Şeyhmüslüm AZİZOĞLU
3-Müslüm ALTINSOY
4-Hacı KURT
5-Mehmet GÜNEŞ
6.Abdullah MARIK
7-Habib KILIÇ

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.