banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

Dicle Elektrik, Suruç’ta Elektrik Şebekesini Yeraltına Alıyor

Dicle Elektrik tarafından, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki iki mahallede yaklaşık 14 milyon lira şebeke yatırımı yapılacak. Çalışmalarda havai hatlar yer altına alınacak ve 5 yeni trafo da kurulacak.

Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet ve Barış mahallelerinde, 13 milyon 914 bin liralık şebeke yatırımı yapılacak. İki mahallede sürdürülen yatırımdan 4 bin 500 abone yararlanacak. Çalışma tamamlandığında ilçenin en büyük iki mahallesindeki havai hatlar kaldırılarak yer altına alınacak. Yatırım çalışmasının 2022 yılının ocak ayında tamamlanması planlanıyor.

5 yeni trafo kuruluyor

Yatırım çalışmaları kapsamında Cumhuriyet ve Barış mahallelerinde yer altına 120 bin metre alçak gerilim ve 11 bin 300 metre de orta gerilim kablosu döşenecek. Dağıtım trafolarında güç artırımına gidilirken, mevcuda ek olarak her biri 1.000 KVA gücünde 5 yeni trafo tesis edilecek. Mahallelerde ayrıca 385 adet alçak gerilim sayaç otomasyon panosu ile 16 adet Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu’nun (DÜSOP) montajına da başlandı. Bu panoların kurulumu ile 4 bin 500 adet sayaç yatay sayaca dönüştürülürken, abone bilgileri de güncellenecek.

Bu arada yatırım bölgesindeki cadde ve sokak aydınlatmaları iyileştirilirken bu amaçla 476 adet galvanizli aydınlatma direğinin montajına da başlandı.

İl Müdürü Hondu: “Arızalar ortadan kalkacak”

Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, Suruç’ta yenilenen şebekeden iki mahallede yaşayan yaklaşık 4 bin 500 abonenin yararlanacağını söyledi. Hondu, yaklaşık 14 milyon lira  tutarındaki yatırımın ardından bu bölgede kesintilere sebep olan aşırı yüklenme kaynaklı arızaların büyük oranda ortadan kaldırılacağını belirterek, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji arzı için yatırımların il genelinde devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.