banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Devlet her aileye bin TL yardım yapıyor söylentisi gerçek mi?

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra devletin her aileye bin TL yardım yaptığı söylentileri üzerine vatandaşlar Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü ile Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma Vakfı önünde kuyruklar oluşturdu. Oluşturulmak istenen algıya karşı açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu yapanlar devletimizle vatandaşlarımız arasında oluşan bağın önüne geçmeye çalışıyorlar. Ancak bunu başaramayacaklar. Yapanlar hakkında gerekli yasal sürecin başlatılması için de çalışmalar başladı.” Dedi.

Başkan Ekinci, ‘’15 Temmuz Darbe girişimi milletimizin dik duruşu ile liderimizin çağrısı ile bertaraf edilmiştir. FETÖ tarzı yapılanma o günden bugüne de bütün kurumlarda arındırılıyor. Milletimizin bir araya gelmesi, kenetlenmesi, kötü düşünceli, art niyetli insanlarında huzurunu bozuyor. Bu anlamda da başka algılar oluşturulmaya çalışılıyorlardır. Bir iki gündür özellikle Eyyübiye ilçesinde gerek Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım işleri müdürlüğü, gerek yine Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma vakfına insanları yönlendirmek kaydı ile Devlet vatandaşlara bu darbe girişiminde nöbet tutanlara, sahaya çıkanlara bin TL para verecek şeklinde ifadelerle bu kurumları çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Diğer tarafta da böyle bir algı oluşturmak kaydı ile tabii ki böyle bir kurumda ortada olmadığı için gelecek taleplerde bir şekilde ret ediliyor. Ret edildiğinde sanki onlara gelen bir yardım yapılmıyormuş algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor, böyle bir olay yoktur. Böyle bir durum söz konusu değildir. Bu anlamda vatandaşlarımızın yanlış bilgilendiren kişiler hakkında ilgili kurumlara da suç duyusunda bulunmalarını istiyoruz. İlgili kurumları da bilgilendirilmesini istiyoruz. Yine tekrar ifade etmek isterim ki Devletimiz bütün kurumları ile gerekenleri bir bir yerine getiriyor. Herhangi bir konu ile ilgili yeni bir düzenleme olduğunda zaten uygun şeklinde, uygun şartlarda bunun duyurusu yapılıyordur. Ama milletimizin aklını çelecek tarzda ifadeler iyi niyetli ifadeler değildir. Dolayısıyla milletimizin ferasetli olması gerekiyor. Buna dikkat etmelerini özellikle kendilerinden istirham ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.