banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

DEVA Partisi: Şanlıurfa Pamuk Tohumu Kara Borsaya Düştü

Başkan Ahmet Tüysüz, Türkiye’nin stratejik ürünü olan pamukta yaşanan tohum sıkıntısını ele alarak yaşanabilecek sıkıntılardan şöyle bahsetti:

“Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yüzde 55’ini tek başına karşılayan Şanlıurfa da ekim zamanına 20 günlük kısa süre kalmış olmasına rağmen piyasalarda pamuk tohumunun bulunmaması ciddi problemler oluşturacak gibi görünmektedir. Çiftçinin tohum bulamaması ve Tarım Bakanlığının GDO denetim sonuçlarını açıklamaması pamuk tohumunun kara borsaya düşmesi açısından içten bile değildir. Gübredeki fahiş fiyatların pamuk tohumunda da yaşanmaması için çiftçinin mağdur edilmemesi Tarım Bakanlığının bir an önce açıklama yapması ve pamuk tohumunun bayilere ulaşması elzemdir. Çiftçilerin bir an önce tohuma ulaşımının sağlanması gerekmektedir. Aksi takdirde yine ezilen çiftçimiz olacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.