banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

DEVA Partisi İl Başkanı Türsüz TÜVTÜRK’e sert çıktı

Şanlıurfa'da Tüv-Türk Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi'nde, Nakliyat İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen ve ardından grev kararı alan işçileri ziyaret eden DEVA Partisi İl Başkanı Av. Ahmet TÜYSÜZ burada bir konuşma yaptı. 

Başkan TÜYSÜZ şunları belirtti: “Bugün DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak, anayasal bir hak olan sadece sendikal haklarını aradıkları için kapı önüne konulan ve işlerinden olan emekçi kardeşlerimize destek olmak için buraya geldik.

Şunu özelikle belirtmek gerekir ki; nasıl ki ceza yargılamasında şüphe sanık yararına yorumlanıyor ise iş kanunu da sürekli işçi lehine yorum ilkesi ile hareket eder. Güçlüye karşı güçsüzü korumak için vardır. Emekçi arkadaşlarımız sadece sendikal haklarını korumak için kapı önüne konulmuşlardır. Biz her zaman karşı taraf her kim olur ise olsun haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı onların yanında olmaya, yanlarında durmaya devam edeceğiz. Bir kez daha bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. 

Şuna da dikkat çekmek isteriz; Aslında sunulan hizmet demek isterdik ama ortada bir hizmet söz konusu değil. Alınan fahiş fiyatlara karşılık konu işçinin hakkını vermek olunca bu konuda da maalesef ki ilgili ve yetkililer geride duruyorlar. Bu hukuksuzluk kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın safımız belli. Bir yandan kalitesiz bir hizmetsizliği tekelci monopol tok satıcı tek satıcı olmanın tüm avantajlarını sonuna kadar kullanan bunu da çok fahiş bir fiyatla verdiği hizmete karşılık orantısız bir bedelle vatandaşa yansıtan haksız bir kazanç elde eden ancak iş emeğin alın terinin karşılığını ödemeye gelince ketum davranan bu yapı ve bunu besleyen zihniyete karşı emekçi kardeşlerimizin yanındayız. 

Biz bu derde de DEVA olmak, bu sese yankı olmak istiyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; evlerinin iaşesini alınlarının teri ile kazanan bu kardeşlerimizin seslerinin duyulması ve bir an evvel çözüm bulunması gerekmektedir. Bu haksızlığa bu hukuksuzluğa dur demek için bugün buradayız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.