banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Derse Alınmayınca Okul Kapısında Ders Yaptılar


Derse Alınmayınca Okul Kapısında Ders Yaptılar

Gaziantep'te başörtüleri nedeniyle okula alınmayan kız öğrenciler, okul kapsı önünde ders çalışarak zulmü duyurmaya çalıştı.

Gaziantep Şahinbey Pakize Kemal Öğücü İlköğretim okulunda okuyan Zeynep, Zehra Kütükçü, Sümeyra Andaç, Şuheda ve Selva Arslan isimli 5 kız öğrenci, günlerdir başörtülü oldukları gerekçesi ile okullarına alınmıyor.
 
Dün velileri ile beraber okula giden öğrenciler, önce sınıflarına almış, velileri eve gönderildikten sonra ise sınıflardan toplatılıp, kütüphaneye kapatılmıştı. Bugün de velileri ile birlikte okula gelen öğrenciler, ders zilinin çalması ile içeri alınmadıkları okulun önüne kilim sererek defter ve kitaplarıyla ders çalıştı.
 
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP)'in bildirdiğine göre okul yönetiminin kendilerine öğrenciyi okula almadıklarına dair bir tutanak dahi vermediğini ifade eden öğrenci velisi Türkan Kütükçü, "Günlerdir bu müdürün elinden çekiyoruz. Bize, 'Ben çocuklarınızı bu şekilde almıyorum, gidin derdinizi milli eğitime anlatın' diyor. Fakat elimize 'biz bu çocuğu başörtüsü ile okula almıyoruz' diye bir rapor da vermiyor. Bir rapor olmadığı için bizim milli eğitim müdürüne gitme yolumuzu da kapatıyor." dedi.
 
Okul Müdürü Öğrencileri Tehdit Etmiş

Okul müdürü Metin Parlak'ın kendilerini tehdit ettiğini belirten öğrencilerden Zeynep Kütükçü, "Müdür dün bizi sınıflarımızdan alıp kütüphaneye kapattı. Bununla da kalmayıp, 'siz başınızı açmazsanız anneniz-babanız hapse girer.' diyerek bizi tehdit etti." ifadelerini kullandı.
 
Öğrenci Zeynep Kütükçü de, "Beni örtümden dolayı okula almıyorlar. Sanki örtüm kalemlerinin ucuna dolanıyor." diyerek yapılanlara tepki gösterdi.
 
Okul müdürü olayın duyulması üzerine okul önüne gelen basın mensupları ile İnsani Hak ve Özgürlükler Platformunun yetkililerinin ısrarlı görüşme taleplerini reddetti.
 
İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu yetkilileri ise öğrencilerin okula alınmamasının suç olduğunu belirterek, okul müdürünün bu davranışıyla suç işlediğini belirtti. Öğrencilerin zorunlu 8 yıllık eğitim nedeni ile başörtüleriyle de okuyabileceğini ifade eden platform yetkilileri, bu konuda herhangi bir yasağın olmadığına dikkat çekerek, öğrenci velileri ile il milli eğitim müdürlüğüne başvuracaklarını ardından gerekli detaylı açıklamayı yapacaklarını kaydetti.

HAKSÖZ HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.