banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Demirtaş halkın itibar etmediği çağrılarına devam etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile birlikte basın toplantısı düzenlendi.

HDP Diyarbakır il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, Sur için yaptıkları çağrıyı tekrarlayarak yandaşlarını sokağa çağırdı.

"Halk saat 16.00'da demokratik tepkisini ortaya koymalı. Sur'daki durum netleşene kadar demokratik eylemlerimize devam edeceğiz." diyen Demirtaş, 'demokratik eylem' derken neyi kast ettiği ise merak konusu oldu.

Dün yapılan çağrının ardından,  yüzü maskeli gruplar taşkınlık çıkarmış polis de göstericileri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmişti. Yaşanan olayların ardında birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Ayrıca Ofis Ayhan durağında bir binanın ikinci katındaki daireye polisin gaz kapsülü isabet etmiş ve binadakiler zor anlar yaşamıştı.

Tüm bunlar yaşanırken Demirtaş ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konuk Evi'nde olan biteni oturduğu yerden takip ediyordu.

HDP’li gruplarca birçok mahalle ve caddede yolların kesildiği kameralara yansırken, Demirtaş herhangi bir olayın çıkmadığını iddia etti.

Öte yandan Demirtaş'ın, yüzü maskeli kişilerin yol keserek ses bombası attığı olaylar için ‘On binler anayasal hakkını kullandı’  iddiasında bulunması ise dikkat çekti.  (M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.