banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Demirkol ve Sinikan kan davası barışla sonuçlandı

Bundan 20 yıl önce Demirkol ve Sinikan ailesi arasında çıkan kavgada 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası barışla sona erdi. Her iki ailenin barışmasını sağlayan Memitanlılar Aşiret Reisi ve Kanaat önderi Hadi Altun’un girişimleri sonucu barış sağlandı.

 

Hacı Bekir sofrasında barış törenine yaklaşık 2000 kişi katıldı. Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl özel idare genel sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Bezikiler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Kara, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, İş adamı Bekir Akyol, İş Adamı Halil Paydaş, İş Adamı Bozan Sarı, Belsan Müdürü Fuat Altun, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş ve çok sayıda iş dünyasından siyasetçi bürokrasi ve demirkol  sinikan ailelerin fertleri katıldı.

Vali Güvenç; “Mübarek bir geceye denk geldi, vesile olan kardeşlerimizi de içtenlikle tebrik ediyorum. Hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir. Affın mağfiretin ayları olan üç aylarda böyle bir barışın yapılması iki güzide ailemizin barışması husumeti bitirmesi bizleri çok mutlu mesut etti. Her yerde her ortamda konuştuğu şeyi anlatan Vali Celalettin Güvenç ‘’Her yerde her ortamda söylüyoruz diyoruz ki; Urfa kadim şehir Urfa peygamberler şehri, Urfa mübarek bir kent ve Urfa’nın insanları da güzel insanlardır. İnançlı insanlardır, peygamber ahlakı ile ahlaklanmış insanlardır.  Dolayısıyla bize kin yakışmıyor, bize nefret yakışmıyor, bize kavga yakışmıyor, bize kan davası yakışmıyor, bize töre cinayeti yakışmıyor, bunlardan hiçbirinin kitapta yeri olmadığı gibi bizde de yeri olmadığına inanıyorum’’ dedi.

Memitanlılar Aşerit Reisi Kanaat Önderi Hadi Altun ise “öncelikle her iki aileye çok teşekkür ediyorum bizleri kırmadıkları için inşallah böyle kan davaları bir daha yaşanmaz vali beyin dediği gibi şanlıurfa peygamberler şehri böyle üzücü olaylar inşallah son olur başta sayın valime il emniyet müdürüme, jandarma komutanıma,ve davete icabet eden bütün misafirlere ve demirkol ve sinikan ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.