banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

ŞURO’da devir teslim yaşandı

 

Dedeman oteli toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula bölgedeki rehberler katıldı.

Kısa adı ŞURO olan Şanlıurfa Rehberler Odası kurucu ve daha sonraki süreçte seçimli başkanı olarak görev yapan Mehmet Kamil Türkmen’in aday olmadığı seçimlerde tek liste ile başkanlığa Müslüm Çoban getirildi.

   Genel kurulda yaptmış oldukları hizmetlerle ilgili bir konuşma yapan TÜRKMEN; “Rehberler Odasının bölgemizde olması Turizm noktasındaki önemli bir eksikliği gidermiştir. Bölgemiz ve bağlı bulunan 14 ilde, Turizmin konuşulduğu her platformda Meslek odası, asli unsur olarak yerini almıştır.Rehberler olarak gündemi belirler hale gelmişiz. Turizm alanındaki eksikliklerin tespit edilmesi noktasında sorunları çözümleriyle ortaya koyduk. Kaçak rehberlikle etkin mücadeleye devam edeceğiz.”Bu konuda önümüzdeki dönemde odamızda sürekli olacak şekilde bir denetmen istihdamı konusunda son aşamaya geldik maalesef bölgemizde yaşanan olumsuz savaş ve terör ortamı turizmi adeta yok denecek seviyeye indirmiştir. inşallah bölgede bir an önce huzur ve barış ortamı sağlanır bölgemiz turizmden hak ettiği payı alır.

Daha sonra hâkim nezaretinde yapılan seçimlerde tek aday olarak üyelerin tamamına yakın oy alan Müslüm Çoban Odanın kuruluşunda yoğun emek ve çaba sarf eden M.Kamil Türkmen e teşekkür ederek bizim onursal başkanımız olarak her zaman yanımızda olacağını biliyoruz ve kendisini TUREB te aktif görevler alarak Türkiye deki Rehber Camiasına hizmet etmesini istemekteyiz. Onun için TUREB delegesi olarak seçerek başkanımızın yanında duracağımızı ve destek vereceğimizi belirtmek isterim. Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odasının yeni başkanı Müslüm Çoban Önümüzde zorlu bir süreç bizleri beklemektedir. Özelde Şanlıurfa ve bölgemizde, genelde ise Türkiye’de turizm alanındaki sıkıntıların nasıl aşılacağı yolunda çalışmalar yapacağız. Şanlıurfa turizminin daha iyi gelişmesine katkı sunmak için gayret edeceğiz. Şanlıurfa bulunan tüm kamu ve kuruluşları  ŞUTSO Turizm Platformu ve turizmin diğer paydaşları (oteller, seyahat acentaları, konuk evleri, turizm taşıma v.b) ile koordineli bir şekilde çalışıp Şanlıurfa turizmini daha da iyi seviyelere taşımak arzusundayız. Bu seçimin meslektaşlarımıza, ve Türkiye’ye hayırlı olmasını, diliyorum  dedi

Bu arada seçimlerde görev alan denetim ve yönetim kurulları şu isimlerden oluştu.      

YÖNETİM KURULU             DENETLEME KURULU               TUREB DELEGELERİ

Abdulbaki KARAKEÇİLİ             Hüseyin Yektaş                             Mehmet Kamil TÜRKMEN

Selim BAKIR                               Mehmet Terkan                             Müslüm Akkay

Merve Ofluoğlu                             Ecevit Furuncuoğlu                                                           

Murad Sünbül                        

Yakup Bedlek

Bilindiği üzere 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu 22 Haziran 2012 tarih ve 28331 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası ŞURO Meslek Kanunu gereğince 11.03.2013 tarih ve 49027 sayılı yazıları gereği kuruluşunu gerçekleştirilmiş Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Siirt, Batman, Bingöl, Agrı, Mus, Bitlis, Tunceli, Elazıg, Van, Sırnak,Hakkari illeri (ŞURO)Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odasına bağlanmıştı. Başarılar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.