banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

DEDAŞ Elektrik Kesintilerinin Nedenini Açıkladı, Vatandaştan Anlayış Göstersin Dediler

Dicle Elektrik, abonelerin taleplerini daha sağlıklı ve hızlı biçimde karşılayabilmek amacıyla 50 milyon liralık bir yatırım ile SCADA sistemi kuruyor. Gelecekte elektrik kesintilerini en aza indirecek ve olası kesintilerde çok daha hızlı müdahale imkanı sağlayacak olan bu sistem kurulurken, zaman zaman zorunlu planlı elektrik kesintileri yapıldığını duyuran Dicle Elektrik, daha kaliteli enerji için abonelerinden yaşanan bu durumla ilgili anlayış beklediğini açıkladı.

Dicle Elektrik tarafından sorumluluk bölgesindeki abonelerine daha iyi hizmet sunabilmek için kısa adı SCADA olan (Supervisory Control And Data Acquisition) ‘Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi’ kuruyor. Bir süredir planlama aşamasında olan sistemin kurulumu için kısa süre önce saha çalışmalarına başlanırken, dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’de zaman zaman bölgesel çapta zorunlu planlı elektrik kesintileri yapılıyor. Enerji şirketi, abonelerinin ileride daha sağlıklı hizmet alabilmesi ve olası arızalardan kaynaklı kesintilere çok daha hızlı müdahale edilebilmesine olanak sağlayacak SCADA sistemi kurulurken yaşanan zorunlu kesintilerden dolayı abonelerinden anlayış beklediklerini açıkladı.

SCADA ile kesintiler azalacak

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım İşletme Bakım Onarım Müdürü Ahmet Seçkin Türk, özelleştirmenin gerçekleştirildiği ilk günden bu yana gündemlerinde olan SCADA sistemini gerçekleştirerek hayata geçirmek için kısa süre önce saha çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Ahmet Seçkin Türk, SCADA sisteminin kurulması ile arızalardan kaynaklanabilen elektrik kesintilerine uzaktan müdahale imkânı bulacaklarını ifade ederek, “Bu sayede eskisinden çok daha kısa sürelerde gerekli müdahalede bulunarak kesinti sürelerini minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerinde 83 dağıtım merkezinde çalışma yürütmekteyiz. Yapılan bu çalışmalar ile dağıtım merkezlerimiz modüler sistemlere dönüştürülmekte, uzaktan erişim ve manevraya imkan verecek duruma getirilmektedir” dedi.

Saha çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Türk, bu tarihten itibaren sistemin kullanılabilir hale geleceğini kaydetti.

Planlı kesintiler yayınlanıyor

İşletme Bakım Onarım Müdürü Ahmet Seçkin Türk, çalışma bölgelerinde yapılan zorunlu kesintileri yönetmeliklere uygun olarak gerçekleşmeden 48 saat önce Dicle Elektrik’e ait www.dedas.com.tr isimli internet sitesinden duyurduklarını da söyledi. Türk, “Abonelerimiz, planlı olarak gerçekleştirilen elektrik kesintilerini bu sitedeki ‘planlı kesintiler’ sekmesine girerek öğrenebilir ve tedbirlerini alabilirler. Abonelerimizden ileriki dönemlerde rahat edebilmeleri adına yapılan bu zorunlu kesintilerden dolayı anlayış göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
DEDAŞtan Açıklama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Keldan Aşireti Lideri 4 yıl önce

URFASPORUN 7 MACTA 0 GOL ATIP -11 PUANDA OLMASI ILE ILGILI HABER NIYE YAPMIYIRSUNUZ. URFASPORUN ILK GOLUNU ATACAK FUTBOLCUNUN 1 YIL TEPSI PARASI ALINMAYACAGI DOGRU MU?