banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

DEDAŞ Elektriği Olmayan Kuyuya 27 Bin Borç Çıkarmış! Konu TBBM'ye Taşındı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ'in cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde Ayşe sürücü, Şanlurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde yaşayan çiftçi Abulhalim Vural’a kesilen 27 bin 415 liralık faturaya binaen desteklemesine el konulması davasın bakanlığın dahil olup olmadığını sordu.

İŞTE TBMM'YE VERİLEN O SORU ÖNERGESİ 

Şanlurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde yaşayan çiftçi Abulhalim Vural’ın, Mardin’in Derik ilçesi Çadırlı Mahallesi’nde bulunan kuyusu ve elektriği olmayan arazisi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından 27 bin 415 lira borç çıkarılmış olup, 2016’da Mardin İcra Dairesi’nde ve 2020’de Diyarbakır 9’uncu İcra Dairesi’nde dava açılarak, icra takibi başlatılmıştır. 
Haksız kazanç sağlamak amacıyla çiftçileri dolandırmaya çalıştığı iddia edilen DEDAŞ adlı enerji şirketinin kuyu ve sayacı olmayan bir yurttaşı mahkemeye verip ve mahkemeye herhangi bir abone, trafo ve Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) numarası ve kaç kilovat elektrik kullanıldığını sunmadan yasal takip sürecini başlatabilmesi, daha önce yaptıklarının kanıtı ve yapacaklarının da teminatıdır.
Bakanlığınızca, haksız icradan dolayı tarım desteklemesi bloke edilen ve tarım işlerini yürütemez halde olan çiftçi Abdulhalim Vural’ın hakkını aramak için DEDAŞ’a karşı açtığı davaya müdahil olunarak emsal bir karar alınması için kamuoyunda özel şirketlerin bu tarz haksız kazanç hamlelerine karşı bilinç oluşturması gerektiğinin elzem olduğu görülmektedir.
  Bu Bağlamda;

1. Bakanlığınıza konu hakkında dilekçe sunulmuş mudur? 
2. DEDAŞ’ın kuyu ve sayacı olmayan bir yurttaşı icralık edip ve herhangi bir abone, trafo ve Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) numarası ve kaç kilovat elektrik kullanıldığını savcılığa sunmadan yasal takip sürecini başlatması hakkında soruşturma başlattınız mı? Bakanlığınızca, DEDAŞ hakkında şu an toplam kaç soruşturma açılmıştır?
3. DEDAŞ hakkında aynı içerikte kaç dava bulunmaktadır? 
4.  Bakanlığınız, desteklemesine el konulan ve 27 bin 415 liralık bir borçla karşı karşıya bırakılan Abdulhalim Vural adlı çiftçinin DEDAŞ a açtığı davaya müdahil olacak mıdır?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.