banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

DEDAŞ Açıklama Yaptı: Borcunuz Yoksa Elektriğiniz Kesilmeyecek


Şanlıurfa’da sık sık kesintilerle gündeme gelen Dicle Elektrik’ten şaşırtan hamle; borçsuz abonelerin elektriğini kesmeyecek. Bakın nasıl yapılacak?
Dicle Elektrik, milyarlarca liraya ulaşan borcunu ödemeyen çiftçilerin enerjilerini kesmeye devam ederken, borcu bulunan çiftçilere kesinlikle elektrik vermeme kararı aldı. Alınan karardan borcu bulunmayan çiftçilerin de etkilenmemesi için enerji şirketi tarafından ilk etapta 100 adet jeneratör kurularak elektrik ihtiyaçları buradan giderilecek. 
Dicle Elektrik, tarımsal sulamada kullanılan ancak ödenmeyen milyarlarca liralık borç nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Bu durum üzerine Dicle Elektrik, borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesmek için harekete geçti. Yüzlerce borçlu çiftçinin elektriği kesilerek iletim hatları toplandı. Ancak bazı çiftçilerin kayıt dışı olarak elektrik kullandığının belirlenmesi üzerine enerji şirketi bu durumdan borcu bulunmayan abonelerin de etkilenmemesi için bir dizi karar aldı. Bu kararlar arasında en dikkat çekeni borcu bulunmayan abonelere kurulacak jeneratörlerden elde edilecek elektriğin dağıtılması oldu.  
  İlk etapta 100 jeneratör kurulacak

  Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada ilk etapta elektriği kesilen çiftçilerin yoğun olarak bulunduğu illere 100 adet jeneratör kurulacağı, burada üretilen elektriğin borcu bulunmayan ancak kesme işleminden etkilenen abonelere dağıtılacağı bildirildi. Bu sayede borcu nedeni ile elektriği kesilen tarımsal sulama aboneleri ana hattan ‘kanca atmak’ ve benzeri kaçak yollarla elektrik kullanamayacak. 
  Algı oluşturma çabası var
  Bu arada, başta Mardin olmak üzere Dicle Elektrik sorumluluk bölgesinde bulunan illerdeki tarımsal sulama abonelerinde borcunu ödemeyenlerin elektriklerinin kesilmesi işlemi devam ediyor. Elektriği kesilen borçlu çiftçilerin bazı davaları kazandıklarına dair kamuoyunu yanlış bilgilendirildiğini belirten enerji şirketi, bu güne kadar gerek abonelerden gerekse şirket tarafından açılan davaların neredeyse tamamını Dicle Elektrik lehine sonuçlandığını bildirdi. Dicle Elektrik, bazı kesimlerin bu konuda farklı bir algı oluşturma çabasında olduğuna dikkat çekti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.