banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Urfa'da darbe karşıtı gösterilerde 3. gün

Şanlıurfa’da aralıksız süren darbe karşıtı gösteriler üçüncü gününe girerken ellerinde tevhit bayrakları taşıyan halkın meydanlardaki bekleyişleri devam ediyor.


Darbeye girişiminin üçüncü gününde Şanlıurfa halkı meydanlardaki kalabalığını korumaya devam ediyor.

Darbeye karşı duran Şanlıurfa halkı, ilk günden itibaren başlattığı nöbeti tutmaya devam ediyor. Şehrin birçok noktasında ellerinde bayraklarla araç ve motosikletle konvoy oluşturan halk, AK Parti il binası, Rabia Meydanı ve 20’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı önündeki nöbet bekleyişleri devam ediyor.

“Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber” sloganlarının sık sık atıldığı meydanlarda ilahilerin söylendiği görülürken, zaman zaman da dualar ediliyor.

Ellerinde battaniye ve yastıklarıyla gelen halk, sabaha kadar nöbet tutacakları için çocuklarının uyumalarını sağlıyor. Belediye görevlilerinin ise gündüz sıcağa, gece de rüzgâra karşı çadır kurduğu görüldü.

Darbenin yapıldığı ilk anlardan itibaren araçlarını askeri kışlaların önüne çektiren belediyeler, alanda bekleyen halka su dağıttı. Şehir içi ulaşım araçlarının 3 gün boyunca bedava olacağı açıklanan kentte halk kalabalıklar halinde alana taşınıyor.

Çarşı merkezinde de toplanan halk ellerinde Türk bayrağı ve Tevhid Bayrakları ile darbe karşıtı gösterilerinin olduğu meydanlara doğru tekbir ve salavatlarla kortej şeklinde katılıyor.

(Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.