banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bunlar mı PKK ile mücadele ediyorlardı?

Darbe teşebbüsünün başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra darbeci askerler kaçmanın yollarını aramaya başladı. İddiaya göre, 3 tuğgeneralin aralarında yer aldığı 60 askeri personel, Sikorsky helikopterler ile Silopi'ye gitti.

Sözcü'de yer alan habere göre; Firari darbeci askerlere, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'ye bağlı, Silopi'deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü'ndeki FETÖ'cü unsurların yardım ettiği iddia edildi. FETÖ'cü ekibin çeşitli birliklerden kaçarak Silopi'ye gelen 60 darbecinin, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçmesine aracılık ettiği öne sürüldü.

GENELKURMAY VE MİT TESPİT ETTİ

Habere göre, MİT ve Genelkurmay'ın tespitlerine göre, 3 tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler, Zaho'da PKK'lı teröristlerce karşılanıp Kandil'deki ana kampa götürüldü.

İstihbarat birimlerinin Kandil'deki PKK kampında saklanan 3 genaral ile üst rütbeli subayların kimliklerini de tespit ettiği öne sürüldü. Hainler arasında kurmay subayların da olması dikkat çekti. Firarilerin yakalanma ve iade edilme riski olmadığı için PKK'ya sığındığı belirlendi. Darbeci askerlerin örgütün temin edeceği sahte pasaportlar ile Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı yönünde istihbari bilgiler alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.