banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor

Urfa'da flaş gelişme! 35 gardiyana soruşturma

Bazı internet sitelerinde konuya ilişkin "Siverek T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli 35 personel hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldığı" haberleri ile ilgili basın açıklaması yayımlayan savcılık, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil adıyla yayımlanan basın açıklamasında, "Son günlerde bir kısım yazılı basında ve bazı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarında çıkan haberler üzerine basını ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Siverek T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli 35 personel hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu personeller hakkında, Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi İle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzük'ünün 'İç Güvenlik' başlıklı 5. Bölüm 44., 45. ve 46. maddeleri çerçevesinde ilgili personellerin görevleri ile ilgili olarak Görevi Kötüye Kullanmak suçu kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, konu hakkındaki soruşturmaya devam edilmektedir." (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.