banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Cumhurbaşkanlığı Ekibinden Kitap Fuarına Ziyaret


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen üçüncüsü düzenlenen kitap fuarını gezen Şükrü Karatepe, “Belediyemiz buna değer veriyor ve halkımızda ilgi gösteriyor” dedi.

Fuarda Şanlıurfalı ressamlar tarafından yapılan tabloları ve kurulan kitap stantlarını gezen Kurul Başkanı Karatepe, Kitap Fuarları sadece kitapların satıldığı yerler değil Şehirlerin Kültür hayatına canlılık getiren merkezler olduğunu dile getirdi. 
İki günden buyana Urfa’nın tarihi ve kültürel yerlerini görme imkânı bulduklarını açıklayan Karatepe, “Belediyemizdeki arkadaşlarımız ve daha önceden tanıdığımız Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile görüşerek önemli bilgi alışverişinde bulunduk. Şanlıurfa’mızdan ayrılırken Kitap Fuarını görmek istedik, Kitap Fuarları son yıllarda şehirlerimizde gelenek haline geldi Belediyelerimiz Kitap Fuarları açıyorlar yılda birkaç kez. Bu Kitap Fuarları sadece kitapların satıldığı yerler değil önemli bir kültürel faaliyet olarak şehirlerin Kültür hayatına canlılık getiriyor. Kitap Fuarına girdiğimizde burada kurulan resim sergisini gezdik. Çok değerli Ressamlarımızın değerli eserlerini inceledik. Klasik sanatlarda eskiden buyana Şanlıurfa’mızın ne kadar önemli bir yer olduğunu biliyoruz ama modern resimde bu kadar ilgili insanın bu kadar güzel tablo yapacağı konusunu hiç düşünemezdik. Gerçekten görünce hayretler içerisinde kaldık ve çok sevindik. Vatandaşlarımız heyecanla yanına çocuklarını alarak kitap fuarlarına geldiğini gördük bir taraftan kitap alıyorlar bir taraftan gençler ve çocuklar kitapları konuşuyorlar.  Diğer taraftan birçok değerli yazar fuara teşrif etmişler. 200’e yakın Yazar katılım gösterdiği fuara 300 Bine yakın vatandaş buraya gelmiş. Bunu çok önemli bir kültür aktivitesi olarak görüyoruz, dolayısıyla fuarları önemli buluyoruz. Belediyelerimiz buna değer veriyor ve halkımızda ilgi gösteriyor.  Şanlıurfa’mızda Belediyemizin bu gayreti gösterdiğini görüyoruz, nitekim fuara girdiğimizde Merkez ilçelerimizin bile stantları var. Dışardan gelen konuklara kültür insanlarımıza ve çocukları ile gelen yaşlı insanlarımızı burada ağırlıyorlar ikramlarda bulunuyorlar. Buda Şanlıurfa’mızın cömertliğini bir göstergesi, bu aktiviteyi planlayan ve burada hizmet veren arkadaşlarımızı, görevlileri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ayrıca ziyaretlerinde Kurul Başkanı Karatepe’ye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırkçı ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız eşlik etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.