banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sertçelik: Soykırım değil ihanet var

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Karabağ Savaş Suçları Araştırma Komisyonu (KASSAK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Ermenilerin soykırım iddialarının mantıkla, rakamla izah etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Ancak rahatlıkla söyleyeceğimiz ihanetleri gerçektir” dedi.

Prof. Dr. Sertçelik, Türkiye, Rusya ve Azerbaycan başta olmak üzere 36 ülkenin önde gelen diplomat, bilim insanları, akademisyen, yönetici, tarihçi, hukukçu, ordu mensubu, araştırmacı, gazeteci, televizyon program yapımcıları ve yazarlarından oluşan KASSAK’ın düzenlediği video konferansına konuşmacı olarak katıldı. KASSAK Medya Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün moderatörlüğünde düzenlenen ve yaklaşık 4,5 saat süren konferansta konuşan Prof. Dr. Seyit Sertçelik oldu, soykırımın olmadığını bildikleri halde bazı ülkelerin bu asılsız iddiaları kabul ettiklerini hatırlattı.

Soykırımın yalan, Ermenilerin ihanetlerinin ise gerçek olduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, KASSAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, şunları söyledi:

“Ermeniler, 1890'lı yıllardaki isyanları döneminde Rus konsolosunun ifadesiyle kayıpları bağlamındaki sayılara bir sıfır ilave ederler. Aynı şey 1915'te de olur. 1.5 milyon Ermeni’nin öldüğü savı, 150 bin sayısına bir sıfır ilave edilmek suretiyle ortaya çıkan sayıdır.

Bir defa 1914 yılında Türkiye’de yaşayan toplam Ermeni nüfusu 1.294.851. Rus arşivine baktığımızda da aşağı yukarı aynı rakam çıkıyor. Bu Ermenilerin 300 bin kadarı burunları kanamadan İstanbul ve batı vilayetlerinde yaşamaya devam etmişlerdir. 360 bin Ermeni Rusya’ya gitmiştir, savaştan önce gidenlerle ve İran’a gidenlerle birlikte ülkeden ayrılanların sayısı 500 bini bulmaktadır. Rusya’ya giden ve Erivan’a yerleşen Ermenilerden 40 bini soğuk iklim şartları, açlık ve bulaşıcısı hastalıklardan dolayı hayatlarını kaybetmiştir.

Ermeni tarihçilerin ifadesiyle 150-300 bin arasında Ermeni Kafkas cephesinde Osmanlı ordusuna karşı Rus ordusu bünyesinde savaşmıştır. Savaşanların önemli bir bölümü cephede ölmüştür.”

OSMANLI HEP ADİL DAVRANDI

Tehcir edilen Ermenilere koruma tahsis edildiğini, emirlere uymayan Türklerin cezalandırıldığı ve bazılarının idam edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Sertçelik, “Osmanlı savaş zamanında, o kadar ihanete rağmen adil davranmış, sivil Ermenilerin haklarını savunmuştur. Soykırıma niyeti olan bir devletin böyle davranması mümkün mü?” dedi.

Türkiye’nin arşivlerinin açık olduğunu belirten Prof. Dr. Seyit Sertçelik, iddiaları kanıtlamayacaklarını bildikleri için Ermenilerin arşivlerini açmaya yanaşmadıklarını hatırlattı.

Sertçelik, yalanlarla dolu iddialarına rağmen Ermenilerin bu girişimlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, “Bu mesele sadece devleti ilgilendiren bir mesele değil, milletimizin de bu sorun için kafasını yorması ve STK’ların bu mücadelenin içinde olmaları gerekir” dedi.

Prof. Dr. Sertçelik, Ermenilerin sadece Osmanlı Devleti’nde değil İran’da hatta kendilerine yardımcı olan Rusya’da bile rahat durmayıp ihanet ettiklerini sözlerine ekledi.

İDDİALARI ÇÜRÜTECEK DÖKÜMANA SAHİBİZ

KASSAK Başkanı Salih Kurt ise, asıl soykırıma uğrayan milletin Türkler olduğunu belirterek, “Binlerce Türk, Ermeni saldırıları yüzünden hayatlarını kaybetmiş, yaralanmış ve evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. Yakın tarihte yaşanan Hocalı katliamının acısı hala yürekleri yakmaktadır. Ermenilerin yalanlarını ortaya çıkarmak, soykırım iddialarını çürütmek için çok sayıda dokümana sahibiz” dedi. Başkan Kurt, söz konusu konferans nedeniyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik ve konferansa katılan KASSAK üyelerine teşekkür etti.

Konferans, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.