banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

CoVID ve aşı’yı unutun! Greet reset’e giden yolda en önemli konu: Transhumanizm

Yeni Akit Gazetesinin yazarı Abdurrahman dilipak, Covid-19 aşısını unutun, Büyük reset'e giden yolun Transhumanizm olduğunu yazdı.
İşte Dilipak'ın "LGBT’den TRANSHUMANİZME" Başlıklı köye yazısının tam metni:  
CoVID ve aşı’yı unutun. Greet reset’e giden yolda en önemli konu “Transhumanizm” konusudur.

Biz, “Ünsa” ne demek, onlar kimdir daha bilmeden LGBT’nin sonundaki “T” ile uğraşırken, birileri bütün insanlığı, Great reset sonrası “Yeni normal” dönemde “Trans”a mecbur kılmak için uğraşıyordu. Şunu bilelim ki, Tramshumanizm, Deizm, Satanizm, Agnostizm gibi yaygın bir şekilde bilinmese de çağın en büyük vebasıdır. İnsan dönüştürülünce, algısı da dönüştürüleceği için, din algısı da dönüştürülecektir. Biz “CoVID korku plandemisi” ile uğraştırılırken öte yanda “plandemik” bir komplo ile karşı karşıya bırakılıyorduk.

Transhumanizm bu anlamda “günlerin sonu”na yaklaşırken, bizim “ahir zaman” dediğimiz ve kimilerinin “Tarihin sonu” dediği, son büyük oyununu oynamaya hazırlanıyor. Lanetlenen, taşlanan kör şeytan, elestü bezmi’nde, Lanet sonrası intikam için mühlet istemişti. "Kullarından belli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara kaptıracağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (Puta tapanların, taptıkları putlara adadıkları kurbanları ile ilgili bir ritüel.), emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler" demişti.(…)”

Transhumanizm’i, öjenik hareket ve Maltusculuk, Darvinizm yani evrim teorisi ile birlikte düşünmek gerek. Bundan sonra, bu kelimeleri, kavramları daha sık duyacağız: Transhümanizm, nesnelerarası iletişim. (Burada insan artık bir nesnedir). Humanoid, Siborg / siborgizm, İslami biyoetik, İradi evrim, Genom, RF, 5G, Sürekli evrimci iyileştirme, Sonsuz yaşam, Transhuman bebek ve Human paryalar. Gen mühendisliği, Toplum ve normatif Hukuk. Biomühendislik, nanoteknoloji, insan-makine arayüzü, post hümanizm, Neuralink / zihin yükleme / Neura tech., iradi evrim, teknolojik tekillik, öjeni ve Sosyal Darwinizm vs. vs. Biz buraya, doğum kontrolü, hormonlu gıdalar, sezeryan, LGBT, kürtaj tartışmaları ile geldik.

Evet Öjenik kelimesini bundan sonra daha çok ve sık duyacağız. Bu kelimenin ilk kullanımının MÖ 350’ye kadar gittiği iddia edilir. Bugünkü anlamıyla, coğrafyacı, Seyyah, kaşif, meteoroloji, psikoloji, kriminoloji, genetik, öjenik ve istatistik alanlarındaki çalışmaları ile tanınan Sir Francis Galton (1822-1911) tarafından “sağlıksız ceninleri ayırıp, sağlıklı ceninler yetiştirmenin yollarını arayan, bilimselliği tartışmalı bir toplumsal akım veya toplumsal felsefe” olarak tanımlanır. Biyolog ve İngiliz Öjenik Derneği üyesi, Aldous Huxley’in torunu Julian Huxley (1887-1975) ise, 1957'de "transhümanizm" terimini ilk kullanan kişi gibi görünüyor. Huxley’ler ilginç bir aile. Filozof Nietzsche İnsanlığın da gelişerek dönüşeceği fikrindedir. Büyük dede Thomas Henry Huxley (1825-1895) evrimci bir biolog olup “Agnostizm” kavramını ortaya atan kişidir. Büyük dede Huxley Darwin evrimciliğini şiddetli bir şekilde desteklediği için “Darwin’in Köpeği” olarak da anılır.

Huxley ilk kez 1957 ‘de yayınlanan "Yeni Şarap için Yeni Şişeler" isimli makalesinde “Trans Humanizm”den söz eder. O makalesinde “insanın yine insan olacağını, ama yeni insanın eski insan olmayacağını” söyler. Yeni ruh, akıl ve yeni beden!

Geçengün, konuyla ilgili güzel bir makale okudum: En Tehlikeli Fikir?: Transhümanizm Üzerine İslami Müzakereler , Anke Iman Bouzenita / Çeviri: Nursena Çetingül, Handenur Koldaş. Kaynak: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/614122 .orada

Bu fikir yeni değil. Darwin 1809-1882 yılları arasında yaşadı. Malthus ise 1766-1834 arası yaşamıştı. Modern trans hümanist hareket, 1990'larda Feridun İsfendiari diye biri çıkıyor ve adını FM-2030 olarak değiştiriyor. O Belçikalı bir İranlı-Amerikalı yazar, öğretmen, Transhumanist filozof, fütürist, danışman ve atletti. 1989’da yayınlanan “Transhuman mısınız?“ kitabıyla tanındı. Kendi misyonunu “hızla değişen dünyada kişisel büyüme hızınızı takip ve uyarma” olarak tanımlıyordu..

İsfendiari, Varoluşçu, 1973 doğumlu”, bigisayarlar bizden daha akıllı olunca ne yapacağız” sorusunu soran İsveçli akademisyen Nick Bostrom, 1963 doğumlu David Pearce ile birlikte 1998'de “Humanity+ / Dünya Transhümanist Derneği”ni kurdu. Bu hareket şimdi partileşmeyi tartışıyor. Alcor Hayatı Uzatma Vakfı'nın başkanı Max More’de bu alanda adından sözettiren önemli bir kişi. Ayrıca Natasha Vita-More ve James Hughes’den sözetmek de mümkün.

Bu transhümanistler, adetaa “yeryüzünde bir cennet eve ebedi bir hayat” vadediyorlar. Kendilerini ıslah ediciler olarak gören bozguncular! Adalet, barış, özgürlük, sağlık ve mutluluk vadediyorlar. Herhalde dijital diktatörlük, siber kölelik vadedecek değiller. Sağlıklı “birey”lerden oluşan bir toplumdan söz ediyorlar. Evde öğrenecek, evden çalışacak, evden tüm dünya ile iletişim kuracak ve dünyayı artırılmış gerçeklikle sanal alemde turlayabileceksiniz. Ölümsüz ve zeki insanlardan oluşan bir toplum.. Bunların da “ılımlı”sı var, “muhafazakar”ı, “seküler”i, “radikal”i var. Yaşam için sorun yok, ama onlar içinde ölüm hala bir muamma. Yaşarken insanların genleri ve beyinleri kopyalansa bile. Şunu hemen beliretlim ki Trans Humanizm bir Teknoloji Dini’dir. Kendi içinde felsefi anlamda ekonomik, içtimai açıdan geleneksel davranış kalıpları ve politik süreçleri tartışırken asıl itici güç olarak teknolojide radikal değişimi öngörüyorlar ve bu konuda bilişim teknolojisi ve yapay zekaya büyük önem veriyorlar. Bu süreci CoVID ve aşı sürecinde, özellikle mRNA konusunda çok çarpıcı bir şekilde yaşadık. Trans hümanistler Amerikan seçimlerini bekliyorlar. Bir çoğunun “Evrenin ulu mimarı” (!?) ile iletişim içinde, kehanet, ezoterizmle beslenen hayalleri var. ABD'de başkanlık kampanyasında büyük ölçüde Biden taraftarı olan Zoltan Istvan gibi transhumanistler 2024 vurgusu yapıyorlar. Teknolojik Tekillik (Singularity), insan, hayvan ve makine arasında kurulacak bir networkle yeryüzünde, saniyede 300.000 km hızla, farklı bir dünyaya yolculuk yapacağız.. Bu dünyada ileri doğru evrimleşirken biyolojik anlamda yaşlanmak yerine gençleşecek ve beyin manipülasyonu ile eskiyen organlarınızı yenileyebileceksiniz.

Francis Fukuyama,”Tarihin sonu”ndan söz ederken biyoteknoloji devriminin “BİREY”lerin özgürleşmesi ile, global bir aktör olarak geleneksel egemen ulus devletlerin sonunu getireceğinden sözediyordu. Neyse, siz, Ankara’dan gelen mesajlara kulak verin. Hayat eve sığar, maske, mesafe, kolonya, ha bir de aşı olmayı unutmayın da, gerisini boş verin. Elinizi, dişinizi yıkamayı da unutmayın, ama fazla su kullanmayın. Büyükler herşeyi bilir. Takmayın bunları kafanıza ve üzmeyin tatlı canınızı. Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.