banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

'Çocuklara en büyük değeri veren İslam dinidir'

Diyarbakır’da bulunan Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma-Dayanışma Derneğinin (Yetim-Der) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Aksakal, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

54 maddeden oluşan Dünya Çocuk Hakları Belgesi’ni imzalayan ülkelerin çocuk haklarını gözetmediğini söyleyen Aksakal, çocuklara en büyük değeri İslam dininin verdiğine vurgu yaptı.

Günümüzde devletlerin, sivil bölgeler üzerinde kimyasal silahlar kullanmasına ve çocukların ciddi zararlar görmelerine tepki gösterilmemesini eleştiren Aksakal, “Dünya Çocuk Hakları Belgesi Amerika ve Somali hariç 193 devlet tarafından imza altına alınmıştır. İnsan hakları bakımından bugüne kadar en fazla devlet tarafından imzalanan bir belgedir. Tabi, bu işin teknik boyutu. Günümüzde savaşları ve savaşlarda çocukların içinde bulundukları durumları görüyoruz. Ne yazık ki süper güçlerin, kimyasal silahları sivil bölgeler üzerinde kullanmalarında herhangi bir sakınca ve tepki görülmemektedir.” dedi.

“Parçalanmış çocuk cesetleri hayatımızda olağan bir hal almış”

Sosyal medyada sıkça görülen çocuk cesetlerinin günlük hayatta olağan bir hal aldığını dile getiren Aksakal, “ABD’nin sivil bölgeleri bombalama konusundaki rahatlığı insanlığın geldiği durumu gözler önüne sermektedir. Ayrıca Esad’ın ve Suudi Arabistan’ın sözde İslam ülkeleri olmalarına rağmen sivil bölgeleri çok rahatlıkla bombalamaları, sosyal medyada gördüğümüz ve psikolojimizi bozan parçalanmış çocuk cesetleri günlük hayatta olağan bir hal almıştır.” ifadelerini kullandı.

PKK’nin çocuk yaşta kişileri dağa götürüp ölümlerine sebep olmasının kamuoyunda yankı uyandırmadığını aktaran Aksakal, şunları söyledi:

“PKK’nın çocukları dağa götürmesi, onlara askeri ve ideolojik eğitim vererek bir ölüm makinesi haline getirmesi sol ideoloji tarafından ideal görülmektedir. Bu konuda kamuoyunda hiçbir hassasiyet oluşmamaktadır. Sosyal medyada dolaşan çocuk yaştaki militanların fotoğrafları övünç kaynağı olarak önümüze sunulmaktadır. Madem çocuklarla ilgili bu kadar hassasiyetiniz var, neden dağa çıkarılan çocuklar hakkında bir adım atmıyorsunuz?  Hâlbuki İslam Peygamberi, çocukları savaştan uzak tutmuştur.”

“Hiçbir ideoloji ve sistem İslam’ın verdiği değeri çocuklara vermemiştir”

Aksakal, hiçbir düşünce, ideoloji ve sistemin, İslam’ın verdiği değeri çocuklara vermediğini ifade ederek, “Peygamberimiz, ‘Çocuğun anne ve baba üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim vermesi ve onu güzel ahlak sahibi olarak yetiştirmesidir’ demiştir. Peygamberimizin çocuklarla olan ilişkilerine baktığımızda bunu çok açık bir şekilde görebiliriz. Gerçekten çocuklara en büyük değeri veren ve onların hakkını koruyan İslam dinidir. Diğer hiçbir düşünce, ideoloji ve sistem İslam’ın verdiği değeri çocuklara vermemiştir. Mesela Peygamber Efendimiz, Zeyd isimli bir çocuğun kuşu öldüğü zaman onu ziyaret etmiş ve o kuşla ilgili taziyelerde bulunmuştur.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.