banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Çin'den Gelen İlaçların Faydası Ne oldu?

Bugün bilim kurulu toplantısının ardından basının karşısına çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Koronavirüs tedivisinden kullanmak üzere Çin'den getirilen ilaçların hastalara tedavi amaçlı kullanıldığını açıkladı.

SONUCU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK

Çin'de daha önce kullanılmış ve tecrübe edilmiş bazı ilaçların Türkiye'ye getirilerek Coronavirüs testleri pozitif çıkan hastalara yoğun bakım öncesi ve yoğun bakım safhasına kullanılmaya başlandığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İlaçların hastalar üzerindeki olumlu veya olumsuz etkileri üzerine ise şunları söyledi: "Daha çok tarama kitinden hızla geçirmek gibi bir yaklaşım var onu önümüzdeki günlerde netleştirilmiş oluruz İlaçla ilgili dile getirdiğimiz bu ilacın biliyorsunuz yoğun bakımdaki hastalarımızın çoğuna kullandık ve bilim kurulu bu ilacın etkinliği ile ilgili de bir analiz yapıyor yani bu ilacın ne zaman başlanması gerektiği erken dönemde mi Yoğun Bakım öncesi mi yoğun bakım sayfasında mı Entübe edildiği dönemde mi ve hangi dozda Bununla ilgili artık belli oranda bir vaka sayımızın olduğunu biliyoruz bu analiz ve uygulama şeklinin bundan sonra nasıl yapılacağı ile ilgili de önümüzdeki günler netleşmiş olur" dedi.

EVDE ÇALIŞMAYI TEŞVİK ETTİKLERİNİ AÇIKLADI.

Bugün açıklanan verilere göre 601 sağlık çalışanın koronavirüs salgınına yakalandığı açıklanması üzerine bir muhabirin evde çalışma ile ilgili sorusu üzerine Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi: Mesele bakanlık olarak bizim biliyorsunuz MHRS randevu Çağrı sistemlerimizde çok kişi çalışır. Bu dönemde çalışanlarımızın yüzde doksanı evden sisteme Katılıyor. daha önce bunu yapmamış bu süreç özellikle iş ortamının gerektiğinde dijital ortamda Evden de nasıl yapılabilir olduğunu hepimiz görmüş oluyoruz. hepimiz test etmiş oluyoruz tecrübe edilmiş oluyoruz. Bu anlamda bunun çok yoğunlaştırılması gerektiği idi özellikle ifade etmek istiyorum ama Hedef izolasyon ve bu izolasyonun evde mutlak yapılıyor olması zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması yakın teması sosyal mutlak korunması bunun son derece önemli olduğunu her defasında söylüyoruz tekrar hatırlatıyorum ama özellikle direnci düşük olan özellikle belli bir yaşın üzerinde olan ve de Kronik hastalığı olanlarda bu biri çok yaygın ve kolay bulaştığı için hayatını kaybeden kişiler olarak karşımıza çıkabileceğini O nedenle de ı düşük olan kişilerde bu temasın daha zorunlu hale getirilmesi ve bu yaş grubunun ve kronik hastalık grubunun hiçbir şekilde dışarı çıkmamaları gerektiğini temas içinde olmamaları gerektiğini tekrar hatırlatmak Teşekkür ederim.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.