banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Suruç Kaymakamından Şok Kobani açıklaması

15 Temmuz darbe teşebbüsünü İLKHA’ya değerlendiren Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, darbe girişimi sürecini ve yaşanan gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçi; “Kobani’den Türkiye’ye gireceklerine dair istihbari bilgi vardı” dedi.


ABD destekli darbe girişimini İLKHA’ya değerlendiren Suruç Kaymakamı, 200 kişilik YPG grubun Kobani’den Suruç ve Birecik’e gireceklerine yönelik istihbari bilginin olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bugüne kadar meydanları boş bırakmayan Suruç halkına teşekkür eden Kaymakam Çiftçi, darbe yandaşı birkaç kişinin selâ okuyan bir cami imamına hakaretvari bir girişimin olduğunu ifade etti.

15 Temmuz gecesinde ilk iş olarak Alay ve Jandarma komutanlarını aradığını söyleyen Kaymakam Çiftçi, “TRT’de o bildiri okunmadan önce ben buradaki hem sınır alay komutanını hem ilçe jandarma komutanlığını aradığımda ikisi de demokrasiye bağlı olduklarını, bize bağlı olduklarını dolayısıyla darbecilere oynamayacaklarını ifade etiler. Tüm Türkiye’de aynen okçular tepesi gibi herkes meydanı tuttu ve bırakmıyoruz dedi. Bütün dünyaya karşı iradesine sahip çıkma göstergesi insanımızı yaklaşık bir aydır evinde yatmıyor. İnsanlarımız meydanlarda yatıp kalkıyor. Tüm Türkiye gibi Suruç’ta son derece heyecanlı, son derece birliktelik ruhu içinde yıllardır özlem duyduğumuz güzel görüntüler veriyor.” dedi.

Darbe girişiminin olduğu gün Kobani üzerinden 200 kişilik PYD/YPG’li grubunun Suruç ve Birecik’e geçeceklerine dair önceden bilgi aldıklarını söyleyen Kaymakam Çiftçi, ancak böyle bir teşebbüsün yaşanmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“PYD’den 200 kişinin Kobani’den Birecik ve Suruç bölgelerinden geçeceklerine yönelik İstihbari bir bilgi vardı. Hemen o gün sınır taburuna talimatı verdik. Onlarda zaten tedbirlerini almışlardı. Ama Kobani’den Türkiye’ye geçiş yönünden teşebbüs yaşanmadı.”

15 Temmuz’dan itibaren camilerde okunan selâ ve ezanlara tahammül etmeyen bazı darbe yandaşların Suruç’taki bir cami imanına yönelik teşebbüste bulunduklarını belirten Çiftçi, “Darbe şakşakçıları her zaman olur. Suruç’ta bir camimizde selâ okuyan bir imama karşı hakaratvari bir girişim oldu. Onunla ilgili de gerekli işlemler yapıldı. Meydana çıkıp darbeyi destekleyen bir durum oluşmadı.” şeklinde konuştu.

Çiftçi, “Darbe girişiminin önce şokunu yaşadık. Devletin içinde devletin parasıyla beli bir makama gelmiş ve bu milletin alın teriyle bu noktalara gelmiş insanların ve yine devletin imkânlarıyla alınmış olan araçların, uçakların, helikopterlerin, tankların devlete karşı kullanılması beklenilen bir durum değildir. Çünkü Türkiye’de önemli bir istikrarsızlık söz konusu değildi. Her şey yolundayken Türkiye huzurluyken ve daha da güçlenirken, her gün güzel açılışlar yapılırken, gerek köprüleri gerek yollar noktasında tüm dünyayı imrendirecek çalışmalar yapıldığı bir noktada herhalde Türkiye’de aklı olan, vicdanı olan hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu.” dedi.

“Halk, ucu içerde kökü dışarda olan hain girişimi akim bıraktı”

Farklı düşüncelerinden dolayı bir araya gelmesi zor olan insanların, meydanlarda birlikte yan yana gelmesinin Suruç tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Kaymakam Çiftçi, “Maalesef devletin içinde çöreklenmiş ve adeta bir ur gibi devletin birçok kurumunu sarmış bir yapı, FETÖ terör örgütü haince bir kalkışma hareketinde bulundu. Şükürler olsun milletin iradesine sahip çıkması, vatanına, milletine, bayrağına, namusuna sahip çıkması sayesinde bu ucu içerde ama kökü dışarda olan yapının hain girişimi akim bırakıldı. Tabi her şeyde bir hayır vardır. Her şerrin getirdiği hayırları inşallah görüyoruz. Bir araya gelmesi zor olan hatta imkânsız olan insanlar elinde bayrakla sokaklara indiler, birlik beraberlik görüntüsünü verdiler, kucaklaştılar. İnsanlarımız 26 gündür meydanlarda. Kimse şikâyet etmeden meydanları boş bırakmayarak iradesine sahip çıkıyor.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk, Rıdvan Ateş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.