banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

CHP’li Aydınlık: Uzman Hekim Açığını Çözmek İçin Neyi Bekliyorsunuz?


TELEFONDA HASTA KUYRUĞU VAR
Hastaların MHRS üzerinden ya da 182 çağrı merkezi üzerinden randevu almakta zorlandığını dile getiren Aydınlık, “yıllarca AKP temsilcileri geriye dönük hastane kuyruklarından bahsederken kendi dönemlerinde bunun ortadan kalktığını söylediler. Şu konuda haklılar; doktor, hastane kuyrukları fiziki olarak kalktı, altını çiziyorum fiziki olarak kalktı. Çünkü geçmişte bahsedilen kuyrukların misli misli fazlası telefonda var; insanlar artık randevuyu bırakın doktoru bulamıyor, bir EMAR (MR) için aylarca sıra bekliyor. Bu mudur sağlıkta çağ atlamak? Şanlıurfalı hemşerilerim, inanın doktor eksikliğinden başka illere gidince resmen sürünüyor; ekonomik yetersizlik, beslenme, barınma gibi sıkıntılarla baş başa kalıyor. Yazıktır, günahtır” diyerek sözlerine devam etti.
İNME MERKEZİ KAPANDI, KAN MERKEZİ YOK
Beyincikte baloncuk, beyin felci, beyin damarı tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlıkta hizmet veren İnme Merkezi’nin kapandığını hatırlatan Aydınlık, “Şanlıurfa’da sağlık neresinden tutarsanız oradan kopuyor; Sağlıktaki eksiklik insanların hayatını kaybetmesine neden oluyor. Mesela; Girişimsel Nöroloji doktorumuz 1 tane vardı ve Gaziantep’ e kaptırdık. O gidince de 6 saat içerisinde teşhis ve müdahale ile hayata tutunabilen ve eskisi gibi hayatlarına devam edebilen hastalarımız artık çaresizlikle baş başa kaldı.
Bildiğim kadarıyla Kan Merkezi’de 8-9 yıldır yok Şanlıurfa’da, gerçekten durumumuz hiç iç açıcı değil” diyerek yöneticilere tepki gösterdi.
SURİYE’YE DOKTOR GÖNDERİYORUZ
“Şanlıurfa’da çektiğimiz çile yetmezmiş gibi sınır ötesine doktor gönderiyoruz; kaç kişi gidiyor, ne kadar kalıyor, branşları nedir bilmiyoruz ama maalesef bu durumlara alıştık çünkü AKP iktidarının politikası bu. Hatırlarsanız kendi vatandaşımıza 5 tane maske dağıtamayan AKP, başka ülkelere uçak dolusu maske gönderiyordu. Allah akıl, fikir versin…
Acillerde yaşanan yoğunluk artık haberlere konu oluyor; doktorlar yetişemiyor, acil servisteki yataklar hastalara yetmiyor. 
Çocuk metabolizma, çocuk hematoloji, çocuk onkoloji, çocuk gastroenteroloji, plastik cerrahi, göğüs cerrahi gibi alanlar da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

MÜJDELERİN DETAYI NE?
22 Aralık tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Şanlıurfa’ya yapmış olduğu ziyarete değinen Aydınlık, “Sayın Bakan geçtiğimiz hafta Urfa’daydı, maşallah karşılamak için sıraya giren girene, keşke sorunları çözmek içinde böyle sıraya girseler ama maalesef.
Sayın Bakan Şanlıurfa’ya 60 hekim, 560 sağlık personeli, mevcut hastanelere ilave yeni yataklar, çocuk hastanesi yapılması, şehir hastanesi gibi birçok konuda vaatte bulundu. Biz de bu yazılı soru önergemizle bu açıklamaların tüm detaylarını istedik, eksikliklerimizi bir kez daha kendisine aktardık. Urfalı tüm hemşerilerim adına da hepsinin takipçisi olmaya, sormaya, sorgulamaya devam edeceğim. Şanlıurfa hak ettiği değeri illaki alacak” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.