banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Ceylanpınar’da sosyal medya terör propagandası: 18 gözaltı

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye çıkartılması bekleniyor.

Güvenlik güçleri, Ceylanpınar ilçesinde sosyal medyada, örgüt propagandasını yaptıkları tespit edilen 18 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 18 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkartılması bekleniyor.(Ruha Haber Ajans)

KANUN NE DİYOR?

hem Türk Ceza Kanunu’nun suç örgütleriyle ilgili 220. maddesinin 8. fıkrası hem de Terörle Mücadele Kanunu’nun terör örgütleriyle ilgili 7. maddesinin 2. fıkrası, aslında propaganda suçunun yukarıdaki örneklerde olduğu gibi istendiği yere çekilip esnetilmesini kolaylaştıran maddeler değil. Bu iki kanun maddesi, ceza oranlarındaki farklar dışında şöyle: “(…) örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi (…) cezalandırılır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.