banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Birileri Ceylanpınar'a kasıt mı yapıyor?


Ceylanpınar’da elektrik kesintileri; çitçileri, sağlık sorunu yaşayanları ve köylüleri mağdur etmeye devam ediyor. Gündüz elektriklerinin sık sık kesildiğini belirten köy sakinleri, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istediler.

İlçeye bağlı köylere ortalama 6 ila 10 saat arasında elektrik kesintisinin olduğunu söyleyen çiftçiler, tarımsal sulamada sorun yaşadıkları gibi sıcak yaz mevsiminde sağlık sorunu yaşayan birçok hastanın da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade ettiler.

Köylerde ikamet eden özelikle diyaliz, KOAH ve tansiyon hastalarının sıkıntı yaşadığını söyleyen köylüler,  yetkililerinin elektik kesintilerine çözüm bulmasını istediler.

DEDAŞ’ın keyfi elektrik kesintisi yaptığını belirten Han köyü sakinlerinden Mehmet Demir, “Ceylanpınar köylerinde elektrik kesintisi yaklaşık 6 saat fala sürüyor. Çevre il ve ilçelerin köylerinin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok bu elektrik kesintisi DEDAŞ’ın keyfi uygulamasıdır. Gündüzleri hiç elektriğimiz yok. Kızıltepe, Viranşehir ve Derik’te günlük ortalama 2 buçuk saat elektrik kesintisi olurken Ceylanpınar’da gündüz hiç gelmiyor. Resmi olarak, ‘4 buçuk saat kesiti yapılıyor’ deniliyor ama gündüz 1-2 saat geliyor ondan sonra elektriğimiz yok. Ceylanpınar’da keyfi elektrik kesintisi yapılıyor. DEDAŞ’ın bu uygulamasından herkes şikâyetçidir.” dedi.

Gündüz elektriklerinin sürekli kesik olduğunu ifade eden Demir, “Elektriğimiz bir saat geliyor ondan sonra sürekli kesiliyor. DEDAŞ’a sorduğumuzda ise ‘arıza var, röle takmışız’ gibi sürekli bahaneler üretiliyor. Köy muhtarlarımız yetkili mercilere gidiyor ancak kimseye seslerini duyuramıyorlar. Ziraat Odası bunlara öncülük etmesi lazım. Köylüler elektrik faturasını düzenli ödemelerine rağmen ‘yük ağır kesinti yapmak zorundayız’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

Hastaların elektrik kesintisinden olumsuz yönde etkilendiğini vurgulayan Demir, “Köyde gündüzleri hiç elektriğimiz olmadığı için yaşlı, diyaliz hastaları ve küçük çocuklar çok zorlanıyor. Ceylanpınar gibi bir yerde bu mevsimde elektriğin olmaması çok ciddi sıkıntı yaratıyor. Sadece yaşlı ve hasta insanlar değil diğer insanlarda sıkıntı yaşıyor.  Yetkililerden bu durumun düzeltilmesini ve duyarlı olmasını istiyoruz.” diye konuştu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.