banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Ceylanpınar ilçe halkı kalıcı çözüm istiyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde şehrin ortasından geçen Antep deresinin Belediye ekipleri tarafından temizlenmesini yeterli bulmayan mahalle sakinleri kalıcı çözüm istiyor.

Ceylanpınar’da havaların iyice ısınmasından dolayı şehrin ortasından geçen Antep deresinde yapılan temizlik çalışmalarının çözüm olmadığını belirten mahalle sakinleri, belediyeye tepki göstererek kalıcı bir çözüm bulunmasını istediler.

Özelikle yaz aylarında dereden yayılan kötü koku ve kirlilik ilçe halkını oldukça rahatsız ediyor. Her yıl geçici temizlik çalışmalarıyla geçiştirilmeye çalışan derenin ıslah edilmesi ve başka bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Ceylanpınarlılar, belediye ekiplerinin yaptığı temizlik çalışmalarının bir sonuç vermediğini söylediler.

Derenin kötü koku ve hastalık saçtığını belirten isimlerini vermek istemeyen mahalle sakinleri kalıcı bir çözüm bulunmasını isteyerek şöyle konuştu:

“Antep deresi kötü koku ve hastalık saçıyor, bunun yanı sıra oluşan sivrisinekler de çok rahatsızlık veriyor. Derenin yanında bulunan evler kullanılamaz halde. Her yıl, her dönem belediye başklanlarının talimatıyla bu dere temizleniyor ancak çözüm olmadığı görüldüğü halde boş masraf yapıyorlar. Bunu yaparak ilçe halkına hizmet ettiklerini söylüyorlar. Gerçekten hizmet yapılacaksa geçici değil, kalıcı bir çözüm bulunarak bizi bu kötü koku ve kirden kurtarsınlar.”

Antep deresi 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana 2 yıl içerisinde 8 defa temizlenmesine rağmen hala hastalık ve kötü koku saçıyor. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.