banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Cerablus'ta çatışmalar yoğunlaştı

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus’ta IŞİD ile PYD güçleri arasında başlayan çatışmalar yoğunlaştı. Karşılıklı çatışmaların yaşandığı bölgede zaman zaman havan ve silah sesleri ile birlikte siyah dumanların yükseldiği de görülüyor.

PYD güçleri Carablus'taki IŞİD mevzilerine havanlar ile saldırırken, IŞİD’in de PYD güçlerine   havanlarla karşılık verdiği belirtiliyor.   

Son günlerde IŞİD ile PYD güçleri arasında aralıklarla süren çatışmalar dün geceden bu yana yoğunlaşırken, meydana gelen patlama ve silah sesleri Karkamış'tan da duyuluyor.

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu IŞİD kontrolündeki Cerablus’ta duyulan çatışma ve patlama seslerinin ardından, sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Aralıklarla yaşanan çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla önlemlerini artırdığı görüldü.

Hudut karakollarındaki askerler Suriye tarafındaki gelişmeleri sürekli olarak termal kameralar ile takip ederken, askeri birlikler de zırhlı araçlar ile sınır hattında sürekli devriye görevi yapıyor.

Öte yandan Karkamış ilçe  sakinleri son 3 yıldır Cerablus’ta yaşanan patlama ve silah seslerinin ilçe sakinleri üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını, kimi vatandaşların da ilçeden göç ederek Gaziantep’e, özellikle de  Nizip  ilçesine sığındığı belirtiliyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.