banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato Gökhan Sazdağı

Çelik ve Güler Viranşehir’de Milli ve Yerli Türkiye’yi anlattılar



Viranşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Milli ve Yerli Türkiye konulu konferans, coşkulu bir atmosferde geçti.
BU ÜLKEDE GEÇMİŞTE AKIL TUTULMALARI YAŞANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreciyle ilgili büyük bir risk aldığına dikkat çeken Gazeteci Turgay Güler, “Bu ülkede neler neler olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. Türkçe bilmeyip mahkemeye düşenlerin bile Türkçe konuşturmak zorunda kaldığımız akıl tutulmaları yaşandı bu ülkede” dedi.
40 SENEDİR İSLAM DÜNYASINDA KAN DÖKÜLÜYOR

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Her zaman buraya gelemiyoruz. Hazır gelmişken içimizi dökmek istiyoruz. Bölge ile ilgili konuşacağım. 40 senedir bu bölgede kan dökülüyor. İslam dünyası kan ve göz yaşıyla boğuşuyor. 1979’da Afganistan’da başladı.  Irak’la devam etti. Sonrasında Arap baharı başladı. Sonra iş geldi Yemen’e Suriye’ye ve buraya dayandı. Peki, neden dünyadaki tüm savaşları bu bölgede? Bu batılılar ne istiyorlar bizden? 100 sene önce elimizde olan bir imparatorluğu elimizden aldılar ve ondan sonra bu bölgeden çıkmadılar. 
BÜYÜK FOTOĞRAFTA PETROL VAR

Suriye’de meydana gelen sonra size bir büyük fotoğraf göstermek istiyorum. 19. YY başında Avrupa sanayi devrimini tamamlamak üzereydi. Dünyanın dört bir tarafından buraya ham madde girişi yaşanıyordu. Çok ucuza mal ettikleri ürünleri yüksek fiyata ihraç ediyorlardı.  Avrupa öyle bir refaha ulaştı ki inanılmaz.  Sonra bu refahı bir gün kaybedersek ne olur diye düşünmeye başladılar. Bütün bu fabrikalar kömürle çalıştığı için bir gelecek kaygısı başladı. Bunun için çare aradılar ilk olarak Afrika’dan kömür taşımaya başladılar. Bu hem kalitesiz hem de pahalıydı. O dönemde özellikle Musul’da göller şeklinde petrol bölgelerini keşfettiler. Orayı gördüklerinde Avrupa’daki fabrikaların bacalarını tutuşturacakları hazineyi keşfettiler. İşte bugünkü sorunların ana kaynağının temelinde de bu var. Büyük fotoğrafta bu var” diye konuştu.
ALİ TEKİN: BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİM
Program sonunda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, “Viranşehir Belediyemizin düzenlediği, konuşmacı olarak Gazeteci Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik,  hocamızın "Milli ve Yerli TÜRKİYE" konulu konferansına katılım sağladık. Bu güzel programdan dolayı Ömer Cimşit bey'i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.
www.balikligol.com 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.