banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Çelik; Kimden Neyi Saklıyorsunuz?

Şanlıurfa Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa Özgür Eğitim Sen Basın Yayın Sekreteri Mehmet Hanifi Çelik, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında ;
29 Aralık 2014 tarihinde ÖSYM tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı yapıldı.
Bu sınavın amacı Milli Eğitim Bakanlığının Taşra örgütlerinde boş bulunan 1709 Şube müdürlüğü kadrosuna talipli olanları bir ön elemeye tabi tutmaktı.
Sınavda 70 puan alanlardan ilk 5127 kişi arasına girenler, daha sonra mülakata alınacak ve orada yapılan elemeden sonra 1709 kişinin ataması yapılacak.
Özgür Eğitim Sen olarak, bu sınavın ÖSYM tarafından yapılmasını olumlu karşılamıştık. Ancak sınavdan sonra yaşanan süreç bizde tereddütler oluşmasına neden oldu.
Sorulan sorular özensiz hazırlanmış, Türkçe soruları (beş adet) tümü ile ağır dil bilgisi sorularından oluşmuştu. Ayrıca birçok soruda sorumlu olunan mevzu ile ilgili beş madde sıralanmış ve yanlış maddenin bulunması istenmişti.
Böyle önemli bir sınavda, özensiz bir şekilde hazırlanmış soru şekillerini ÖSYM kurumuna yakıştıramadık.
ÖSYM sınavdan sonra soru ve cevapları yayınlamadı. Sorulan 60 soru ile ilgili bazı haber sitelerinde sınava girenlerin beyanlarına dayalı bazı soru ve cevapları yayınlanmıştı. Soru ve cevaplar ile ilgili netlik olmadığından adaylar kendi puanlarını belirlemekte zorluklar yaşadılar.
ÖSYM tarafından sınavdan altı gün sonra açıklanan sınav sonuçları, birçok kişide hayal kırıklığı yarattı. Birçok kişi beklediğinin çok altında puan almış,  bazı kişilerde beklediğinin üstünde not almışlardı.
Özgür Eğitim Sen olarak, tüm bu karmaşada ÖSYM’nin soru ve cevapları yayınlamamakta ısrar etmesine anlam veremiyoruz.
ÖSYM sınava girenlerin aldıkları puanları ile birlikte doğru ve yanlışlarının sayısını vermiş, ancak sınavda kaçıncı olduklarını belirtmemişti.
Özgür Eğitim Sen olarak, ÖSYM’nin sınav soru ve cevaplarını yayınlamamasını, ayrıca ülke sıralamasının vermemesini kaygı ve şüphe ile karşılıyoruz.
Özgür Eğitim Sen olarak, sınav sonucuna itiraz sürecini de sağlıklı bulmuyoruz.
ÖSYM sınav sonucunu 03.01.2014 Cuma günü saat 17.00 civarında açıkladı. Sınav sonucuna itiraz, sonuçların açıklanmasından sonra 5 gün ile sınırlı, birde süre hesabı, itiraz dilekçesinin ÖSYM Genel Evrak kaydına girişi tarihi esas alınarak yapılacakmış. Sonuçların Cuma günü saat 17.00 civarı açıklanmasını da göz önünde bulundurursak, itiraz etmek isteyen birçok kişi, zamanında itiraz edemeyecek; bu durumda birçok kişinin hak kaybına uğramasına neden olacaktır.
ÖSYM -sınava katılanlar ile dalga geçer gibi- yayınlamadığı soru ve cevapların bilimsel açıdan doğru olmadığını iddia edenlerinde 3 iş günü içinde her soru için 20 TL yatırarak itiraz edebileceklerini belirtiyor.
Tüm bu yaşananlar aklımıza acaba birileri ÖSYM üzerinden, bazı kişilerin kadrolaşmasını engelleme ve bazılarının da kadrolaşmasına zemin hazırlama operasyonu mu yapıyor? Sorusunu getiriyor.
Özgür Eğitim Sen olarak, soru ve cevapların yayınlanmasını, itiraz süresinin soru ve cevapların yayınlandığı tarihten itibaren başlatılmasını talep ediyoruz.
Soru ve cevaplar yayınlansın, isteyen soruların ÖSYM’ce belirlenen cevaplarına itiraz etsin, isteyen sorunun yanlışlığına ve isteyende aldığı sonuca böylece kimsenin kafasında soru işaretleri kalmasın. Her şey şeffaf ve adilane olsun.
Özgür Eğitim Sen olarak, soruyoruz. Soru ve cevapları gizleyerek, ülke sıralamasını açıklamayarak kimden neyi saklıyorsunuz? dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.