banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ÇANAKKALE DESTANI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ



Çanakkale Destanı’nın 100. Yılına özel Eyyübiye İlçesinde 5 gün süre ile düzenlenen etkinlik, başta Eyyübiyeliler olmak üzere tüm Şanlıurfalılara doyumsuz anlar yaşattı. Milli ve manevi duyguların kabardığı Çanakkale Savaşı Destanı gösteriminin her seansına yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yoğun ilginin yaşandığı gösterimin son gününde de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yediden yetmişe kadınlı erkekli katılımın sağlandığı alanda, sergilenen oyunlar seyircilerine unutulmaz anlar yaşattı. Hafta sonu yapılan son gösterilere katılan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katılım gösteren ve o duyguları yaşayan herkese teşekkür etti. Başkan Ekinci, ”Çanakkale Destanının bugün 100. Yılı ve 100. Yıla yakışır şekilde kutlamamız gerekiyor. Çanakkale Destanı ile bu millet bilincini iyi bir şekilde yaşattık. Burada başlayan silah arkadaşlığı, kabir yoldaşlığına dönüşmüş durumda. Bugün eğer biz rahat ve huzurlu bir ortamda yaşıyorsak ecdadımızın Çanakkale’de gösterdiği başarıdandır. Çanakkale Türkü, Kürdü, Arabı ,Lazı Çerkezi’nin bir araya gelip yazdığı bir destandır. Dolayısıyla bunu gelecek nesillere aktarmak için yapılması gerekenler var. Bizler de bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Çanakkale’deki destanı tam yaşayabilmek için belki oraya gitmek gerekiyor. Hemşerilerimizi oraya götürme gibi bir imkânımız olmadığı için bizler de böyle bir canlı sinema etkinliği düzenledik. Günde 5 seans şeklinde düzenlenen etkinliklerimizin her seansına ortalama 1500- 2000 kişi katılım gösteriyor. Bu da ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. 100. Yıl ve 100. Yılı da şanına yakışır bir şekilde kutlamamız gerekiyordu. Biz de bu etkinliğimizle bunu yaptık. Özellikle çözüm sürecinin uygulandığı ve iyi bir şekilde ilerlediği dönemde bir diğer adı da milli birlik ve kardeşlik projesinin temeli de Çanakkale’dir. Ve biz de bunu buradaki insanlarımıza yaşatmış olduk. “Dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.