banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Camiye Gelen Öğrencilere Hediye‏


Programda konuşan İlçe Müftüsü Üsame Anlağan ;   cami imam-hatibimiz Ahmet Alaca’nın düşünceleri ve organizesi ile gerçekleşen bu etkinlikle Müftülüğü ’müze bağlı Evren paşa Mahallesinde bulunan Afganlılar  Camii’nde  geleceğimiz olan çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanmasını arzu ettik. Onların ibadete yönelmelerini teşvik etmek amacıyla yarıyıl tatilinde  "Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz" sloganıyla yavrularımızın 5 vakit camiye gelerek camiyle ve cami cemaatimizle bütünleşmelerini  istedik. Biz de çok değerli İl Müftümüz İhsan AÇIK hocamızı ve ilçe merkezinde görev yapan İmam-hatiplerimizi davet etmekle programa canı gönülden destek verdik.’’ Dedi
Daha sonra İl Müftüsü İhsan Açık yaptığı konuşmada; Camilerimiz Müslümanların topluca ibadet ettikleri yerlerdir. Cami kelimesi toplayan, toplayıcı anlamına gelmektedir. Adının anlamıyla da uyumlu olarak cami, toplumu birleştiren, tek kubbe altında buluşturan mekandır.
Camiler Sevgili Peygamberimizin yaşadığı dönemden bugüne kadar İslam tarihi boyunca yediden yetmişe her yaştan kadın ve erkek Müslüman'ın bir araya geldikleri, ibadetin yanı sıra ilim öğrendikleri, toplumun meselelerinin ele alınarak çözüme kavuşturulduğu yerler olmuştur.
Müftü İhsan Açık, Ben buradan İlçe Müftümüz Üsame Anlağan’a , Evren paşa İmam Hatibi Ahmet Alaca’ya ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Gerçekten 8-10 yaşındaki yavrularımızın sabahleyin camiye gelmesi ne kadar güzel ve sevindirici bir durumdur.’’  dedi.
Belediye Başkanı Menderes Atilla ise yaptığı konuşmada; Cami İmam Hatibimize ve İlçe Müftümüze ,Küçük Yavrularımıza, Anne ve Babalarına canı gönülden teşekkür ediyorum. dedi
Konuşmaların ardından yarıyıl tatilinde beş vakit namazlarını cemaatle kılan 55 öğrenciye çeşitli hediyeler takdim edildi. Çocukların hediyelerini Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Ceylanpınar İlçe Müftüsü Üsame Anlağan ile köyün Kanaat önderleri olan Abdüssettar BAHŞ ve Seyyid Alaaddin AYKAN verdiler.
Programın sonunda misafirlere Şanlıurfalı Özbekler  derneği  tarafından yöresel Özbek pilavı ve Özbek mantısı ikram edildi .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.