banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Büyükşehir BM Tarafından İyi Uygulama Örneği Gösterildi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Cenevre’deki merkezi tarafından her yıl düzenlenen “İyi Uygulama Örneği” çalışmasında bu yıl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  Göç ve Uyum Hizmetleri Dairesi Başkanlığı seçildi. 

Şanlıurfa’daki yabancı uyruklu misafirlere yönelik paydaş kuruluşlarla birlikte hizmet veren Göç ve Uyum Hizmetleri Dairesi Başkanlığının çalışma ve projeleri, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Mültecilere Yönelik Küresel Mutabakat dijital platformunda yayınlandı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı, Türkiye genelinde belediyeler bünyesinde kurulan ilk daire başkanlığı olma özelliğini taşımaktadır. 

Daire başkanlığı, göçmenler ile geçici koruma ve uluslararası koruma kapsamındakiler de dahil olmak üzere yabancıların ihtiyaçlarını analiz etmekle kalmayıp, yerel ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde projeler planlamakta ve uygulamaktadır. 

Daire başkanlığının hedefi, göçmen ve mültecilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve uyum içerisinde birlikte yaşama sürecini hızlandırmaktır.

BM’nin “İyi Uygulama Örneği” seçtiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın projeleri merkezin dijital platformu olan https://globalcompactrefugees.org/article/establishment-directorate-migration-and-harmonization-services  sayfasında yayınlandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.