banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyaya müjdelendiği gece olan Mevlid Kandili nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlit Kandili Özel programı düzenlendi.

Rabia Meydanında düzenlenen geceye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ve binlerce kişi katıldı.

Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan gece Ezgi Sanatçısı Eşref Ziya Terzi’nin seslendirdiği ilahi konseri ile devam etti. Vatandaşlar sanatçının seslendirdiği ilahilere eşlik etti. Mevlid Kandili Özel Programı Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas kum sanatı gösterisi ile sona erdi.

Mevlid Kandili nedeniyle düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Sevgimizin ve muhabbetimizin kaynağı elbette ki Allah ve onun resulüdür. Bu gece de peygamberimiz dünyaya geldiği zaman, dünya da çok büyük hadiseler oldu ve olmaya da devam ediyor. Biz sevgiyi peygamberimizden öğrendik. Aileyi, muhabbeti, komşuluk, dostluk ve kardeşlik peygamber efendimizden öğrendik. Peygamber efendimizin dünyaya müjdelendiği gece de onu bir defa daha anıyoruz. Ama esas anmak nedir biliyormusunuz, esas anmak Allah’ın resulü nasıl yaşadı, onun sevdikleri nasıl yaşadı, nasıl yol yürüdü, onun izlerini takip takip etmektir. Onun ayak bastığı yerlere ayak basabilmektir. O zaman içimiz nurlanıyor, dışımız nurlanıyor. Kalbimiz sevgi ve muhabbetle doluyor’’ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan sanatçılara Başkan Beyazgül tarafından plaket takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.