banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Büyük Yolsuzluk Operasyonu!


Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, Mali Polis tarafından yönetiliyor. Devlete ait ihalelere rüşvet karıştırmak ve yolsuzluk yapmaktan dolayı çok sayıda işadamı ile toplamda 18 kişi gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonla adreslere giden polis, kamuoyunun yakından tadığını isimleri gözaltına alındı.


ZAFER ÇAĞLAYAN VE MUAMMER GÜLER'İN OĞULLARI

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da göz altına alındığı gelen iddialar arasında.

Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in de gözaltına alındığı öne sürülüyor.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN OĞLU

Bu arada bazı kaynaklar Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlunun da gözaltına alınanlar olduğunu ifade etti.

HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ VE FATİH BELEDİYE BAŞKANI

Gözaltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İstanbul Fatih ilçesi belediye başkanı Mustafa Demir'in de olduğu iddia edildi.

ALİ AĞAOĞLU VE EBRU GÜNDEŞ'İN KOCASI

Operasyon düzenlenen işadamları arasında Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan isimler arasında sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf (Reza Zarrab)'ın da olduğu öğrenildi.

İşadamlarının TOKİ ihalesinde rüşvet verdikleri iddiasıyla bir yıldan bu yana takip edildikleri belirtiliyor.

BÜROKRATLAR GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan gözaltına alınanlar arasında Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da bulunduğu ifade ediliyor.

POLİS HALK BANKASINI BASTI
Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan bir kaynak ise "Şu an mali polis Halkbank'ta incelemeler yapıyor." dedi.



İŞTE SUÇLAMA İDDİALARI

1 yıldır devam eden bir fiziki ve teknik takip süreci sonunda başlatılan soruşturmada Reza Zarrab'ın sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlere şüpheli para transferleri ve bakanların oğulları üzerinden Türk vatandaşlığı olmayan kişilere rüşvetle vatandaşlık verilmesini temin etme; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu üzerinden rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması; Fatih Belediyesinin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması; Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni vermek gibi suçlamalar bulunuyor.
Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 18 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye ’nin önde gelen işadamlarından Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf (Reza Zerrab)'ın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun başka illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artabileceği bilgisi alındı.

BAKANIN KATILACAĞI TÖREN İPTAL EDİLDİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI DOĞRULADI

Bakan çocuklarının ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 22 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet başsavcısı Turan Çolakkadı açıklama yaptı.

Çolakkadı, operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" dedi.

Kaynak: ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.