banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Burhan Kuzu'ya 1 kadından hendek tepkisi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konferansında konuştuğu esnada ayağa kalkan Diyarbakırlı bir kadın, yetkilerin önlem almadığı için bugün çatışmaların Bağlar ilçesine sıçradığını ileri sürdü.
Diyarbakır’da yaşananlarla ilgili Burhan Kuzu’ya tepki

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörlük Binası’nda bulunan Konferans Salonu’nda yapılan programa Diyarbakır’dan katılan bir kadın, Burhan Kuzu’nun konuşması esnasında araya girerek tepkisini dile getirdi.

Yaklaşık 3 aydır Sur’daki çatışmaların Bağlar ilçesine taşınacağının söylenmesine ve ilçede günlerdir çukur kazılmasına rağmen yetkilerin bu konuda önlem almadığını belirten katılımcı kadın, önlem alınmadığı için dün akşam itibarıyla Bağlar’da da çatışmaların başladığını ve insanların göçe zorlandığını ifade ederek tepki gösterdi.

Kuzu ise katılımcı kadının tepkisine “Bu dert hepimizin derdidir. Tabi ben oradaki gelişmeleri bire bir bilmiyorum, ama mutlaka devlet biliyordur. Bizim dışımızda devletin başka birimleri vardır.” şeklinde cevap verdi.

3 dönem Anayasa Komisyonu Başkanlığını yaptığını hatırlatan Kuzu, kendi dönemi içerisinde bölge halkı için 15-16 kalem iyileştirme yaptıklarını söyledi. Kuzu, “Eğer örgütün hedefi bölgenin daha da iyileşmesi, kültür hakları korumak ve hak aramak ise o zaman adama sorarlar; 15-16 kalem iyileştirmeler yapılırken terörün düşmesi gerekirdi. Ama daha çok arttı. Demek ki mesele bu değil.” diye konuştu.

Bölgedeki çatışmaların panzehrinin başkanlık sistemi olduğunu dile getiren Kuzu, Cumhuriyet tarihinin yüzde 60’ının olağanüstü hal ile geçtiğini söyledi. Kuzu, “Türkiye bu olağanüstü halden geçerken bizimde görevimizi yapmamız lazımdır. Hem parti olarak hem de vatandaş olarak hem de bölgenin vatandaşı olarak üzerimize düşeni yapmamız lazımdır.” dedi.

Amerika’nın ilk yazdığı anayasayı göstererek konuşmasına devam eden Kuzu, “1782 yılında yazılan Amerika Anayasası sadece 7 maddeliktir. Amerika bu yedi madde ile 318 milyon insanı yönetiyor. İş bilenin kılıç kuşananın derler.” şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.